CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

ÜNİVERSİTELERARASI POOL BİLARDO TURNUVASI BAŞLADI

2015 üniversiteler arası Pool Bilardo şampiyonası 5-9 mayıs 2015 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi kampüsünde gerçekleşecek.Şampiyona Bayanlar ve Erkekler kategorilerinde oynanacak olup, şampiyonaya katılacak üniversitelerin listesi ve turnuva talimatnamesi yazımız ekinde sunulmuştur.

Haber tarihi: 07 May 2015 Thursday
Bu Haberi Paylaşın

2015 üniversiteler arası Pool Bilardo şampiyonası 5-9 mayıs 2015 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi kampüsünde gerçekleşecek.Şampiyona Bayanlar ve Erkekler kategorilerinde oynanacak olup, şampiyonaya katılacak üniversitelerin listesi ve turnuva talimatnamesi yazımız ekinde sunulmuştur.

Şampiyonaya katılacak tüm genç sporculara başarılar diliyoruz.

Ayrıca oldukça yüksek katılımla gerçekleşecek olan turnuvada Federasyonumuzu temsil edecek Hakemlerimize de başarılar diliyoruz.

 

2015 Üniversiteler Arası Bilardo Şampiyonası’na katılacak Üniversiteler:

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
2 ATILIM ÜNİVERSİTESİ
3 BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
4 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
5 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ
6 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ
7 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ
8 BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ
9 ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ
10 DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
11 DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ
12 DÜZCE ÜNİVERSİTESİ
13 GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ
14 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
15 IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
16 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
17 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
18 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
19 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
20 ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
21 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ
22 PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
23 SİNOP ÜNİVERSİTESİ
24 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
25 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
26 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
27 ERCİYES  ÜNİVERSİTESİ
28 HALİÇ  ÜNİVERSİTESİ
29 KAHAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVİVERSİTESİ

 

Turnuva Yönetmeliği:

1. Müsabakalar  8  top disiplininde ferdi olarak bayan ve erkeklerde oynanacaktır.
2. Maçların set sayıları, eleminasyonu (çift başlayıp, tek eleminasyona dönüş gibi) o yılın organizasyonunun şartlarına göre teknik toplantıda belirlenecektir.
3. Kıyafet bayan- erkeklerde pantolon ve ayakkabı koyu renk olacaktır. Tişört yada gömlek gibi üst kıyafetlerde sporcu ve Üniversite ismi yazılı olacaktır. Takımlar aynı üst formayı kullanmak zorundadır.
4. Bireysel ve takım birinciliği Turnuvadaki sporcuların puanına göre belirlenecektir. Takım bayan ve erkeklerde en az 2 sporcudan oluşacaktır.
5. Takım sıralamasında ilk 16 ya giren sporcular puan alabilecektir. Takımların toplam puanları Üniversitenin toplan puanı olarak değerlendirilecektir. Puan sistemi aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.
6. 4.5.6.7.8.9.10.11.12. sporcular kendi serilerindeki yenildikleri sporcuların daha sonraki maçlarına göre sıralanacaklardır. (Yenen sporcunun başarısı, yenilen sporcunun sıralamasını belirleyecektir.)
7. Takımlar 6 erkek, 4 bayan sporcu, idareci ve antrenörden  oluşacaktır.

ORGANİZASYON KOMİTESİ:  Açıklamalarda yer almayan hususlarda karar verme yetkisi  Federasyonu temsilen oluşturulacak Tertip  Komitesine aittir.

ÖDÜLLER : Müsabakalarda ilk üç dereceye giren sporculara Madalya, Takımlarda dereceye giren Üniversitelere kupa Federasyon tarafından verilecektir.