CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

TURKCELL Sponsorluğu ve 2019 Yılında Yeni Sistem

Türkiye Bilardo Federasyonu olarak Turkcell ile 2018 yılı için bir sponsorluk anlaşması imzalamış bulunmaktayız.

Haber tarihi: 06 April 2018 Friday
Bu Haberi Paylaşın

TURKCELL Sponsorluğu ve 2019 Yılında Yeni Sistem

 Türkiye Bilardo Federasyonu olarak Turkcell ile 2018 yılı için bir sponsorluk anlaşması imzalamış bulunmaktayız. Sporumuza ve Bilardo Camiamıza hayırlı olsun.

 Şu an itibariyle 2018 yılının içinde olmamız ve şirketlerin sponsorluk bütçelerini bir önceki yılın sene sonunda hazırlamaları nedeniyle bu yıl daha sınırlı çerçevede bir sözleşme yaptık.  Önümüzdeki yıl için daha kapsamlı bir sponsorluk anlaşması gerçekleştireceğimizi umuyorum. Bunun yanında, Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Turkcell'in sporumuza olan ilgisi ve katkıları da bizler için oldukça memnuniyet vericidir.

Sevgili Arkadaşlarım;

Karşımıza çıkan fırsatların algılanması ve sporumuzun kazanımları için kullanılması, Yönetim olarak hali hazırda bir takım yeni kararları almamıza sebep olmuştur.

Bu anlaşmamız sırasında gördüğümüz bazı gerçekler, sporumuz hakkında önümüzdeki senelerde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz sistem değişikliğini artık bir şekilde zorunlu hale getirmiştir.

Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz 1500 kişilik, 22 masalı dev turnuvaların sporumuzun yaygınlaşması ve oynanması açısından çok önemli olmasının yanısıra, bilardonun ülkemizde vitrine çıkması ve sponsorlara pazarlanması konularında da bizlere dezavantaj getirdiği açıktır.

Sizlerle zaman zaman yaptığım sohbetlerde ve 2016 yılında Sueno Otel'deki seremoni konuşmamda da özellikle dile getirdiğim bu konunun sporumuzun kazanımları açısından artık en kısa zamanda hayata geçirilmesi zaruri bir hal almıştır.

Bilardonun görselliğinin ve matematiğinin ön plana çıkarıldığı, bilardoyu meslek olarak yapan sporcuların hakettikleri imkanlara sahip olacakları ve alttan gelen sporculara bir rol model olacakları yeni bir sisteme 2019 yılında geçmeyi planlıyoruz. Buna göre;
 
* 2019 yılında 3 Bant Bilardoda turnuvalar Türkiye Şampiyonası ve Türkiye Kupası adı altında iki kategoride oynanacaktır.

* 2018 yılının Genel Klasmandaki ilk 48 sporcusu, 2019 yılında “TÜRKİYE 3 BANT BİLARDO ŞAMPİYONASI” adı altında 3 etap oynayacaktır. Bu etaplar Türkiye'nin değişik şehirlerinde, 4 masada ve hep aynı konseptte yapılacak olup Milli Takım bu 3 etap sonucunda belli olacaktır. Türkiye Şampiyonasına katılacak olan 48 sporcunun tüm etap masrafları sene boyunca Federasyonumuz tarafından karşılanacak ve başarılı sporcularımız çok daha ciddi ödüllere sahip olacaktır. Bu etaplar, sponsor markası adı altında düzenlenecek ve hem basında hem de TV' lerde çok daha geniş yer bulacaktır.

* 2019 yılında 2 adet OPEN (Açık Katılımlı) “3 BANT BİLARDO TÜRKİYE KUPASI” yapılacaktır. Bu kupalar, şu anda yapmakta olduğumuz açık katılımlı  şampiyonalarla aynı formatta olacaktır. 

* 48 kişilik Türkiye Şampiyonasından sene sonunda klasmandaki son 16 sporcu düşecek, Türkiye Kupalarından ise sene sonundaki klasmandaki ilk 16 sporcu, bir yıl sonraki 48 kişilik Türkiye Şampiyonasında yarışma hakkını kazanacaktır.

Böylelikle de tüm sporcularımıza çok daha ulaşılabilir ve sonucunda çok daha ciddi hedefler sunmaktayız.

Dinamik Klasman ve İl Şampiyonaları aynı şekilde devam edecektir.

 Bunun yanında Pool Bilardo branşında da yeni yılda güzel atılımlar yapmayı planlıyoruz. Bu yıl yapılacak olan Pool Bilardo Final Etabı TRT SPOR'dan yayınlanacaktır. 2019 yılında ise Pool Bilardoyu daha çok vitrine çıkarmayı ve yayınlatmayı hedefliyoruz. 

Okul sporları müsabakalarının Pool branşında yapılıyor olması, bu yıl kısa bir süre içinde sadece 12 pilot ilde 500'e yakın yeni öğrenci lisanslı katılımları ile İl Seçmeleri yapılması, Mayıs ayında yapılacak Türkiye Okullararası Pool Bilardo Şampiyonası bu branşın da önümüzdeki yıllarda çok büyük ivme kazanacağının en önemli göstergeleridir.

------oOo------

Tüm bu konulardaki  bizlere duyulan güveni ve üzerimizdeki misyonu biliyor ve sporumuzun hakettiği yeri alması için tüm  adımlarımızı sizlerden aldığımız güçle atıyoruz.

Yeni dönem ve Turkcell sponsorluğumuz tüm bilardo camiamıza hayırlı olsun..

Ersan ERCAN
TBF Başkanı