CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

Şampiyon Therese KLOMPENHOUWER

24-26 Ekim tarihlerinde Sinop' ta yapılan Dünya Bayanlar 3 Bant Bilardo Şampiyonası sona erdi. Hollanda'lı Therese KLOMPENHOUWER, turnuva boyunca gösterdiği üstün performans ile birlikte, finalde de rakibi Japon sporcu Yuko Nishimoto'yu 25-15 yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

Haber tarihi: 27 October 2014 Monday
Bu Haberi Paylaşın

Türkiye Bilardo Federasyonu , Dünya Kadınlar  3 Bant Bilardo Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı...

Bilardo Federasyonun Mayıs ayında gerçekleşen olağanüstü seçim ile başına geçen Sayın Ersan Ercan'ın girişimleri ile gerçekleşen Dünya Kadınlar Şampiyonası Sinop ilimizde Atatürk Spor salonunda yapıldı.

24-26 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Dünya Kadınlar 3 Bant Bilardo Şampiyona'sında Hollandalı sporcu Therese Klompenhouwer şampiyonluğa ulaştı.

Bilardo Federasyonunun Sinop'ta düzenlediği şampiyonaya 9 ülkeden 16 sporcu katıldı. Yarı final karşılaşmalarıyla başlayan son gün müsabakalarında, Belçikalı sporcu Danielle Le Bruijn ile Japon sporcu Yuko Nıshımoto arasındaki karşılaşmada 13-25 Japon sporcu Nıshımoto galip geldi. Koreli sporcu Shin Young Lee ile Hollandalı Therese Klompenhouwer arasındaki diğer yarı final  karşılaşması  ise 9-25 Hollandalı sporcunun üstünlüğüyle tamamlandı.

Finalde, Yuko Nıshımoto ile Therese Klompenhouwer karşılaştı. Hollandalı Therese Klompenhouwer, finalde rakibini 25 -15 yenerek Dünya Bayanlar 3 Bant Bilardo Şampiyonu oldu.

Dünya Bilardo Birliği Başkanı Jean Claude Dupont,  Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ve Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'ın da katıldığı ödül töreninde dereceye giren sporcular kupalarını aldı.

Final maçı sonrasında Dünya Şampiyonu sporcumuz Semih Saygıner, organizasyona destek vermek için  salonu dolduran binlerce bilardo severe muhteşem bir gösteri yaptı.

Dünya Bilardo Birliği Başkanı Jean Claude Dupont çok başarılı geçen organizasyon sonrası yaptığı açıklamada; " Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ile 2016 ve 2017 yıllarında yapılacak Kadınlar Dünya Şampiyonalarının Türkiye'de yapılması üzerine anlaşmaya varıldığını belirtti. "

Bu son paragraf önemli ...
 

Haber Fotoğrafları