CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

Özel Turnuva Şartnamesi

Özel Turnuvaların kalite ve standartlarını arttırmak ve belli bir disiplin altında daha güzel şampiyonalar düzenlemek açısından Federasyonumuz tarafından ÖZEL TURNUVA ŞARTNAMESİ hazırlanmıştır.

Haber tarihi: 18 September 2014 Thursday
Bu Haberi Paylaşın

TÜRKİYE BİLARDO FEDERASYONU ÖZEL TURNUVA ŞARTNAMESİ
 
Federasyonumuzun web sayfasında bulunan turnuva takviminde yer almak isteyen turnuva organizasyonları 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aşağıda belirtilen özel turnuva şartnamesine uymak zorundadır.
 
Federasyon takvimine girmek isteyen turnuva organizasyonları turnuva başlangıç tarihinden en az 15 gün önce  federasyonumuza taleplerini bildirmek zorundadırlar..
 
Takvime girme hakkı kazanan turnuvalarla ilgili organizasyon  tarafından hazırlanan ve içeriğinde sponsor reklamlarının da  bulunabileceği afiş, kısa video v.b. turnuva ile ilgili tanıtım görselleri federasyon sitemiz üzerinden paylaşılacaktır..
 
Federasyonumuzun web sitesi ve sosyal medya adresleri üzerinden, turnuva sonuçlarına dair bilgilendirme ve veri akışı konularında  destek sağlanacaktır..
 
 
 
GENEL KURALLAR
 
TBF lisansı olmayan sporcular takvimde yer alma hakkı kazanan turnuvalara iştirak edemezler. Konuyla ilgili  denetim, organizasyon sahibi ve Bilardo Federasyonu İl Temsilcisinindir.
 
Turnuvaya final grubundan başlayacak olan   fiks sporcular   bir önceki yılın TBF genel klasmanı dikkate alınarak turnuva sistemine uygun  sayıda  iştirak ederler. 2015 yılından itibaren Türkiye içerisindeki resmi turnuvalar dahil tüm turnuvalarda sıradaki organizasyonun fiks sporcularını belirleyecek olan  yıllık ( 2016'dan itibaren 2 yıllık )  UMB genel klasman sistemine dönülmesi planlanmaktadır.
 
Aynı şekilde turnuvaya fiks sporcularla aynı turdan başlayacak olan organizasyonun özel “Wild Card” hakkı uygulaması  klasmandan çağırılan fiks oyuncuların üçte birinden fazla olamaz.  (Örneğin; 12 klasman davetlisi  +4 sporcu organizasyon davetlisi ya da 6 klasman davetlisi + 2 organizasyon davetlisi) Bu “Wild Card “ hakkı organizasyon tarafından yerel ya da tercih edilen sporcular için kullanılabilir.
 
Giriş ücretlerinden salonlar adına yapılan kesinti yüzde 25’ i  geçemez.
 
Fiks oyunculardan giriş ücreti alınmayacaktır.
 
Turnuva maçlarının hakem gözetiminde (amatör sporcu olabilir)  oynanması gerekmektedir.

Turnuvalarda dağıtılan ödüller sadece katılım bedelleri ile sınırlı olmamalıdır. Bu konu hakkında camiamız ve sporcularımız rahatsızlıklarını özellikle belirtmişlerdir. Bu nedenle ödüller konusunda ayrıca sponsorların bulunması çok önemli bi konudur.
 
 
Ödüller giriş ücretlerinden toplanan para ve  sponsor katkıları da dahil olduktan sonra  ilk 8’e  aşağıda belirtildiği oranda dağıtılacaktır...
 
Turnuva 1. si:   %30
Turnuva 2. si:   %20
Turnuva 3 ve 4.sü    %15
Turnuva   5 – 8  arası:    %5’er
 
Turnuva normal şartlar altında final maçı dahil son karşılaşmasına kadar oynanacaktır.
 
Final grubu maçları 40 sayı üzerinden oynanacaktır.
 
Organizasyon bir sporcuya günde 3 maçtan fazla yaptıramaz.
 
Final maçı en geç akşam saat 20:00 de oynanacak şekilde planlanacaktır.
 
 
 
TAVSİYE NİTELİĞİNDE ÖZEL KURALLAR
 
Masa,  çuha  ve top standartı, temizlik, ışıklandırma, ortam koşulları  gibi önem taşıyan konularda azami dikkat gösterilmesi,
 
Dereceye giren sporcuların plaket, şilt  ya da kupa ile ödüllendirilmesi,
 
2015 yılında başlayacağımız ve ilk pilot uygulamasını 2014 final  etabında uygulamayı planladığımız yeni kıyafet yönetmeliğimizin  en azından final grubundan itibaren uygulanması, (siyah ayakkabı, siyah çorap, siyah pantalon, tek renk olmak koşuluyla polo yaka T-shirt, ya da şu anki resmi kıyafet)
 
Şehir dışından turnuvaya iştirak edecek sporculara konaklama konusunda avantaj teşkil edecek gerekli kolaylıkların sağlanması,
 
Sporumuzun tanıtımı adına, imkanlar dahilinde yazılı ve görsel  basın ve medya desteğinin sağlanması,  il ve ilçe protokolünün final karşılaşmalarına davet edilmesi,
 
Maç saati planlamalarının mümkün olduğunca erken şekilde duyurulması,
 
Turnuvaları tüm yurtta takip etmek isteyen bilardoseverlere özellikle sosyal medya üzerinden gerekli bilgilendirme  ve veri akışının sağlanması,
 
Turnuva ödülleriyle ilgili gerekli bilgilendirmenin mümkün olan en erken şekilde yapılması,
 
Turnuvalara 18 yaş altı genç bilardocu adaylarının ve varsa bayan bilardocuların giriş ücreti vermeden katılımlarının sağlanması,
 
En yüksek seri, en yüksek genel ortalama ödülü gibi motivasyonu yükseltecek nitelikteki uygulamaların bilardo sporumuzun gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyor, Federasyonumuzca tavsiye niteliğinde öneriyor ve destekliyoruz.
 

2013 GENEL KLASMAN  (Boyut: 0.15 MB)