CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

Milli Takımlar ve Uluslararası Turnuvalara katılım Talimatı

2017 yılı itibarıyle yurtiçi ve yurtdışında yapılacak uluslararası turnuvalara katılım şartları ve Milli Takımlar talimatnamesi açıklandı. TBF Yönetim Kurulu alacağı kararla aşağıda açıklanan şartnamede bir değişiklik yapmadığı müddetçe şartname aynı şekilde her yıl yinelenir.

Haber tarihi: 29 November 2016 Tuesday
Bu Haberi Paylaşın


ULUSLARARASI ŞAMPİYONALARA KATILIMLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME


Türkiye 3 Bant Bilardo Milli Takımı hakkında genel bilgilendirme

Türkiye Bilardo Milli Takımı, Türkiye Şampiyonası Klasmanı’nda yer alan ilk dört sporcu tarafından oluşturulacak ve bu sporcularımız Uluslararası Şampiyona ve Açık Dünya Kupaları’nda federasyonumuz tarafından gerekli tüm imkanları sağlanarak ülkemizi temsil etmek üzere kontenjanımız ölçüsünde sırasıyla öncelikli hakka sahip olacaklardır. Gerekli sponsor desteklerinin sağlanması ya da federasyonumuzun olanaklarının genişlemesi durumunda, Türkiye Klasmanı’nı öncelikle 5 ve 8 arasında tamamlayan sporcularımızın Açık Dünya Kupaları’nda benzer imkanlar sağlanarak ülkemizi  temsil edebilmesi için, federasyonumuz azami gayret gösterecektir.Türkiye klasmanında 5-8 arasında yer alarak milli takım kafilesinden imkanlar ölçüsünde birer turnuva  yurtdisina gönderilebilecek olan isimlerin 1. kriter olan milli takım önceliği dikkate alınarak  isim yazdırılirken oncelik tanınması sağlanacaktır,

 

“Ferdi Dünya Şampiyonası” hakkında

Bilindiği gibi Ferdi Dünya Şampiyonası’nda baz alınacak olan UMB Dünya Klasmanı’nda ilk 17’de yer alan sporcular ve ülke şampiyonları UMB kuralları gereği şampiyonaya direkt olarak katılma hakkına sahip olacaklardır. Türkiye Şampiyonu olan  ya da ardışık olarak bu sırayı takip eden sporcu ya da sporcularımız bu şampiyonaya yukarıdaki sebeple direkt olarak katılma hakkı elde ederse Türkiye Klasmanı’ndaki sıradaki sporcumuz bu şampiyonaya ülkemizi temsilen katılacaktır.

 

“Ferdi Avrupa Şampiyonası” hakkında

CEB kuralları gereği o şampiyona için baz alınacak olan CEB Klasmanı’nda ilk 16’da yer alan sporcular bu şampiyonaya direkt olarak katılma hakkına sahiptir. Bu şampiyonaya yukarıdaki kritere sahip olarak direkt olarak katılacak olan sporcularımız dışında kontenjanımız ölçüsünde isimleri bildirilecek olan aday sporcularımızın tespitinde Milli Takım’da yer alan sporcularımızın (Türkiye Klasmanı ilk 4 sporcu) öncelikli olarak hakları korunacaktır. Kontenjanımızın elvermesi durumunda ise bildirilecek olan diğer isimler,  sporcularımızın Uluslararası Klasman’daki  ve Türkiye Klasmanı’ndaki  durumunu da dikkate almak koşuluyla TBF Yönetim Kurulu tarafından belirlenecektir.

 

“Açık Dünya Kupaları” hakkında

Sporcularımız, Ülkemizde organize edilecek olan Dünya Kupaları dışında (bize tanınan kontenjan ölçüsünde ilan edilen kriterler uygulanacak) dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenecek olan Açık Dünya Kupası Müsabakaları'na katılabilmek için şu ana kadar olduğu gibi, federasyonumuza ön kayıt yaptırmak suretiyle başvuru yapabilirler. Öncelik her zaman olduğu gibi Milli Takım kafilesi ve UMB klasmanında ilk 96'da yer alan sporcularımızındır. Katılım talebinin yüksek olması durumunda sırasıyla, Açık Dünya Kupası katılımları açıldığı gündeki geçerli olan Dinamik Türkiye Klasmanı'nda ilk 32'de yer alan sporcular ve ardından o turnuvada baz alınan UMB Klasmanı'nda yer alan isimler 97. sıradan itibaren klasman sırasını takip etmek koşuluyla UMB'ye bildirilecektir. İsimleri mail yoluyla UMB ye bildirilen ve bize tanınan garanti  kontenjan hakkından yararlanan isim ya da isimler daha sonra isimlerini sildirmeleri ve turnuvaya iştirak etmemeleri durumunda yıl boyu bir daha bu haktan yararlanamazlar.Olası belirsizliklerde kayıtlara dair her türlü inisiyatif TBF Yönetim Kurulu'nundur. Katılım talebinde bulunan tüm sporcularımızın tamamının kayıtlarının yapılabilmesi için “TBF Yurtdışı İlişkiler Kurulu” gerekli gayreti gösterecektir.

 

“Milli Takımlar Dünya Şampiyonası” ve  “Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası” hakkında

İlk 4 sporcu arasında yer alarak Milli Takım’a girme ve ülkemizi  Almanya’nın Viersen şehrinde yapılacak olan Milli Takımlar Dünya ve  Almanya’nın Brandenburg şehrinde yapılacak olan Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası’nda temsil etme hakkı kazanan sporcularımızın oluşturacakları “ikili ekipler” bu 4 sporcu arasından TBF Yönetim Kurulu tarafından belirlenecektir. İlgili organizasyonda kontenjanımız tek takım ile ülkemizi temsil etme hakkı tanıyorsa Türkiye Şampiyonası Klasmanı’nda ilk iki sırada tamamlayan sporcularımız milli takım olarak ülkemizi temsil edeceklerdir.

 

“Kadınlar ve Gençler Üç Bant Milli Takımı” hakkında

Gençler ve Kadınlar'da ülkemizi temsil edecek sporcularımız Türkiye Şampiyonası Klasmanı esas alınarak belirlenecektir. Gençler ve Kadınlar branşında ülke şampiyonlarının Ferdi Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'na ülkemizi temsilen federasyonumuz tarafından gerekli şartlar oluşturularak gönderilmesi dışında, kontenjanımızın el vermesi halinde federasyon imkanlarıyla gönderilmesi ya da kendi imkanlarıyla katılabilmesine dair talep gelmesi durumunda, ilgili klasmanda takip eden sporcularımız sırasıyla öncelik haklarını korurlar.

 

“Küçük Masa Kulüpler” ve “Küçük Masa Ferdi” Avrupa Şampiyonası hakkında

Almanya’nın Brandenburg şehrinde yapılacak olan Küçük Masa Ferdi Avrupa Şampiyonası’nda kendi imkanlarıyla katılmak isteyen sporcularımız kontenjanımız ölçüsünde bir önceki aynı adlı organizasyonda yaptıkları dereceler, Türkiye ve UMB Klasmanı’ndaki durumu dikkate alınmak suretiyle isimleri yazdırılacak ve bu şekilde bu turnuvaya dahil olabileceklerdir. Konuyla ilgili inisiyatif TBF Yönetim Kurulu’nundur.

Son Kulüpler Küçük Masa Avrupa Şampiyonası’nda kürsüye çıkma başarısını gösteren kulüplerimize, TBF Yönetim Kurulu kararıyla katılımları için öncelik tanınacaktır.  Bu şampiyonada katılım talebinin fazla olması durumunda konuyla ilgili inisiyatif TBF Yönetim Kurulu’nundur.

 

“Artistik Bilardo Milli Takımı” hakkında

Artistik Bilardo branşında Uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil edecek sporcularımız Türkiye Şampiyonası Klasmanı esas alınarak belirlenecektir. Artistik branşında ülke şampiyonlarının Ferdi Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'na ülkemizi temsilen federasyonumuz tarafından gerekli şartlar oluşturularak gönderilmesi dışında, kontenjanımızın el vermesi halinde federasyon imkanlarıyla gönderilmesi ya da kendi imkanlarıyla katılabilmesine dair talep gelmesi durumunda, ilgili klasmanda takip eden sporcularımız sırasıyla öncelik haklarını korurlar.

 

Pool Bilardo Milli Takımı hakkında

Avrupa POOL Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek olan Pool Bilardo Milli Takımı,  Türkiye Klasmanı dikkate alınarak erkeklerde 4, bayanlarda 1 sporcudan oluşacaktır. Gençler ve yıldızlarda ise yine Klasman sonuçlarına göre 1'er sporcu milli olarak uluslararası turnuvalara gönderilecektir.

Gerekli sponsor desteklerinin sağlanması ya da federasyonumuzun olanaklarının genişlemesi durumunda, ülkemizin Dünya Şampiyonası ve Eurotour müsabakalarında da temsil edilebilmesi için federasyonumuz azami gayret gösterecektir. 


Türkiye  Dünya Kupası “Organizasyon Wildcard’ları” hakkında

Dünya Kupası Müsabakaları'nda 2 sporcumuza kullanabileceğimiz ulusal “Wild Card” ların biri Türkiye Şampiyonu'na, eğer ülke şampiyonu ya da klasmanda bu sırayı takip eden sporcu ya da sporcularımız UMB Klasmanı'nda “Seeded Sporcu” pozisyonunda ise gene aynı şekilde Türkiye Klasmanı dikkate alınmak suretiyle bu hakkımız kullanılacaktır. İkinci “Wild Card” hakkımız ise TBF Yönetim Kurulu kararıyla belirlenecektir.
 
Saygılarımla bilardo kamuoyuna duyurulur.

 
Murat TÜZÜL

TBF Asbaşkanı
Milli Takımlar Genel Koordinatörü