CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

Milli takımımızdan Bronz madalya …

3 Bant Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası

Haber tarihi: 19 February 2022 Saturday
Bu Haberi Paylaşın


         17 - 19 Şubat 2022 tarihleri arasında ülkemizde düzenlenen 3 Bant Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası bugün sona erdi.14 ülkeden toplamda 21 takımın katıldığı bu turnuvaya  ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyor ve yaşatıyoruz.
         Gölbaşı Bilardo Federasyonu Tesisinde yapılan şampiyonada ülkemizi  temsil eden Tayfun Taşdemir, Lütfi Çenet (takım1) , M. Can ÇAPAK ve Turgay Orak (takım2) Çeyrek final müsabakasında karşı karşıya  geldiler. Karşılaşma sonunda  Taşdemir , Çapak’ı 40-30 (22 ) , Orak ise Çenet’i 40-37 (23) yenerek berabere kaldılar .Uzatmalara giden maçı 15- 12 kazanan Taşdemir ve Çenet isimlerini yarı finale yazdırmayı başardılar.Diğer çeyrek final karşılaşmalarında  ise İsveç takımı, Yunan takımını uzatmalarda 15-13, Alman takımı Belçika 1 takımını uzatmalarda 15-12 , İspanya 1 takımı ise İspanya 2 takımını 2-0 yenerek yarı finale yükselen diğer takımlar oldu.
        1. Yarı  Final müsabakalarında ise Daniel SANCHEZ - Ronny  LINDEMANN ,Ruben LEGAZPI - Cengiz KARACA eşleşmesinde uzatmalara giden maçta 15-14 lük bir skorla Alman takımı finale kalmıştır. 2. yarı final eşleşmesinde  Torbjörn BLOMDAHL ve Tayfun TAŞDEMİR Michael NILSSON  ve  Lütfi ÇENET karşılaşmış, Taşdemir 40-33 (16) Çenet ise 40-33 lük (26) bir skorla mağlup olup,bronz madalyayı almaya hak kazanmışlardır.
          Final eşleşmesi Ronny LINDEMANNTorbjörn BLOMDAHL ve  Cengiz KARACA -  Michael NILSSON arasında olup,heyecan dolu geçen final müsabakasında  altın madalyanın sahibi İsveç takımı olmuştur.

        Dereceye giren Milli sporculara madalyalarını; Ceb yönetim kurulu üyesi Ümit ÖZKUL ,Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan ŞİMŞEK, TBF As başkanı Halim DORUK ve TBF as başkanı Ece İmge YILMAZ verdi.


Bizlere ve ülkemize  bu gururu yaşattığı için Milli Takımımıza teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.


3 Bant Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası sıralaması;

1.BLOMDAHL Torbjörn-NILSSON Michael

2.LINDEMANN Ronny-KARACA Cengiz

3.DanielSANCHEZ  - Ronny LINDEMANN

3.Tayfun TAŞDEMİR-Lütfi ÇENET




 

Haber Fotoğrafları