CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

İL KONTENJAN TURNUVALARI VE 3 BANT 3. ETAP

.

Haber tarihi: 11 July 2018 Wednesday
Bu Haberi Paylaşın

2018 Yılı 3 Bant İl Kontenjan Turnuvaları ve 3. Etap Hakkında

 

İl Şampiyonaları

 
2018 Yılı ikinci il kontenjan turnuvaları 25 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında 81 ilde yapılacak, Ocak ayındaki il şampiyonası puanları ile aynı şekilde Dinamik Genel Klasmana etki edecek ve 2017 yılı il kontenjan şampiyonası puanları silinecektir.
 
Yedi sporcu ve altında katılım talebi olan illerde il kontenjan turnuvası yapılmayacaktır. Herhangi bir sebeple il kontenjanturnuvası yapılamayan illerdeki sporcular il temsilcileri ile iletişime geçerek en yakın il kontenjan turnuvası yapılan ilde turnuva oynayıp puanlarını alabilecek ve 3. Etaba katılma hakkını elde edebileceklerdir.
 
Turnuva başvurularının internet üzerinden yapılması için çalışmalar yapılmaktadır. Sistem devreye girer ise internet üzerinden başvuru yapmayan sporcular turnuvaya katılamayacaklardır.

Başvuru zamanı tüm iller için 13-23 Ağustos tarihleri olacaktır.

Lisansı aktif ve vizeli olmayan sporcular turnuvaya başvuramayacaklardır.
 
Sporcular lisanslarının kayıtlı olduğu ilde veya ikamet ettikleri ilde il şampiyonalarına katılacaklardır. Ancak geçici görev vs. gibi turnuvaların yapılacağı zamanda başka bir ilde bulunması gereken sporcular; durumu ispatlayan bir belge ile il temsilcilerine ulaşarak o ilde il şampiyonası oynayabileceklerdir. Belirtilen şartların dışında keyfi olarak başka bir ilde il şampiyonası oynanamayacaktır.
 
İl Birinciliklerinde Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından daha önceden açıklanmış olan kıyafet, reklam, ceza, hükmen vs. gibi kurallar aynen uygulanacaktır.

Kıyafet konusuna yeni düzenleme getirilmiş olup 2 renkli T-shirt ile maça çıkılabilecektir.

KIYAFET: Sporcu kıyafetleri, siyah kumaş pantolon (kanvas, keten, kadife veya kot pantolon ile müsabakaya çıkılamaz.) - siyah kemer – siyah ayakkabı veya siyah spor ayakkabı (Ayakkabı siyah tek renk olmalı ve ayakkabının tabanının altı hariç hiçbir yerinde başka renk bulunmamalıdır) – siyah çorap –EN FAZLA 2 RENKTEN oluşan uzun veya kısa kollu polo yaka T-shirt şeklinde olacaktır. İki rengi ayıran ince çizgi farlı renkte olabilir.  T-shirt kol ucunda, alt lastik kısmında veya yaka kısmında 2 rengi geçmemek koşulu ile FARKLI RENK ve DESENLER bulunabilir. T-shirt sırt kısmında; Ülke ismi, kulüp ismi, sponsor ya da kulüp logosu dışında herhangi bir reklam, yazı veya desene izin verilmez.
 
Turnuvanın şekli il temsilcilikleri tarafından katılım sayısı, masa sayısı, gün sayısı gibi faktörler değerlendirilerek oluşturulacak, ancak eşleşmeler ve grupların oluşumunda herhangi bir kura işlemi yapılmayacaktır. 1. tur başlangıç grupları DGK sırasına göre, ilerleyen turlar ve merdiven sistemine geçildiğinde ise eşleşmeler turnuva sıralamasına göre sistem tarafından otomatik oluşacaktır.

Turnuva Genel Klasmanı sıralama kriterleri:
1. Elendiği Tur Grup Puanı (Grup oynanan turda elendi ise) Merdiven sistemine kalmış sporcular için bu kriter kullanılmayacaktır.
2. Elendiği Derece Aralığı
3. Elendiği Turdaki Genel Ortalama
4. Elendiği Turdaki En yüksek 1.seri
5. Elendiği Turdaki En yüksek 2.seri
6. Elendiği Turdak en yüksek ortalama şeklinde olacaktır. 
Turnuva sonuç çizelgesinde sporcunun tüm maçlardaki verileri gösterilecektir.
 
Tüm müsabakalar o ildeki resmi bilardo hakemleri tarafından yönetilecektir. İllerinde yeterli resmi hakem bulunmayan il temsilcileri TBF Merkez Hakem Kurulundan yardım talep edecektir.
 

3. Etap Müsabakaları

 
Büyükler, Kadınlar ve Gençler kategorisinde 05-12 Ekim 2018 tarihlerinde Batman Atatürk Spor Salonunda yapılacaktır. Kadınlar ve Gençler kategorilerinde katılım açık olacak olup bu kategoriler için Final Etabı niteliği taşıyacaktır.
 
Büyükler kategorisi toplam 474 sporcu ile yapılacak olup yayınlanmış olan 2. Etap sonu Dinamik Genel Klasmandaki 178 sporcunun yeri rezerve edilecek, diğer katılacak sporcular illere verilen il kontenjanlarına göre Eylül ayıda yapılacak olan  il kontenjan turnuvası sonuçlarına göre belirlenecektir.
 
Katılım yaptıktan sonra mazeret bildirerek turnuvadan çekilen sporcuların yerine ise yedek sporcu kaydı alınacak olup DGK sıralamasına göre 179. sporcudan başlamak üzere kontenjana girememiş sporcular turnuvaya dâhil edileceklerdir.
 
İl kontenjan turnuvası yapılmayan illere kontenjan verilmeyecek, bu illerdeki sporcular en uygun komşu ildeki il kontenjan turnuvasına katılacaklardır. İl kontenjan turnuvası yapılmayan illerin kontenjanların dağılımında daha önceden de uygulandığı gibi ev sahibi il olması nedeniyle Batman iline 5 adet ek kontenjan sağlanacak, kalanları 1(Bir) kontenjana sahip illerden il derecelendirme puanları en yüksek olan illere dağıtılacaktır.
 

İl kontenjanları her ilin 2018 yılı 2. Etap sonu Dinamik Genel Klasmanda ilk 474 de bulunan sporcu sayısına göre düzenlenmiştir.

İL KONTENJANLARI  (Boyut: 0.12 MB)