CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

EDEBİYAT VE BİLARDO

Bilardo sevdalısı şair Nurullah Genç üstadımızın BİLARDO TELMİHLERİ kitabı tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Haber tarihi: 16 April 2018 Monday
Bu Haberi Paylaşın

EDEBİYAT VE BİLARDO

Bilardo sevdalısı şair Nurullah Genç üstadımızın BİLARDO TELMİHLERİ kitabı tanıtım toplantısı..

14 Nisan 2018 Cumartesi günü hem bilardo tarihi hem edebiyat tarihi açısından önemli bir gündü. Bu iki alanın ortak biraraya geldiği gündü. Bilardonun terimlerini ve bir bilardo sporcusunun nasıl yaşadığı, davrandığı, hareket ettiği, düşündüğü anları şiirle harmanlayan güzel insan, değerli büyüğümüz: Nurullah GENÇ’in ''Bilardo Telmihleri'' şiir kitabının tanıtımını yaptığımız gündü.

Nurullah GENÇ’in Bilardo Telmihleri şiir kitabı değerli bilardo oyuncusu, değerli abimiz Sami ÖZTAVLI’ya ithaf edildi.

Bilardo unsurlarının geçtiği pek çok şiiri edebiyat hayatımızda görmek mümkün. Ancak Nurullah GENÇ’in Bilardo Telmihlerini önemli yapan şeyin bir şiir kitabının tamamıyla bilardoya hasredilmesi olduğunu düşünüyorum.

İşte biz bu farklı şiir kitabının tanıtımını bilardo dünyasının ve edebiyat dünyasının İstanbul ve çeşitli illerinden önemli isimlerinin bir araya geldiği 14 Nisan Pazar günü Sami ÖZTAVLI ait Master Bilardo’da yaptık. Biz edebiyat dünyasını tanıdık, edebiyat dünyası bizleri. Bu hepimiz için çok önemli bir adım.

Bilardo sporunun değerinin artık çok daha iyi anlaşılacağını edebiyat dünyasından pek çok sanatçımız o gün bizlere bunu tekrar tekrar söyledi. Biz de kıymetli hocamız Nurullah GENÇ’in bizim sporumuzu da yansıtan bu eserinden ötürü çok mutluyuz. Mutluluğumuz ayrıca bunun gönlümüze hitap eden bir şiir kitabı olmasında.

Bilardonun yeni unsurlarla anılması bizim için çok değerli. Hocamıza emeğinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Ve kitapta beğendiğim birkaç şiirden alıntıyı da sizlerle paylaşmak istiyorum:

“Istakanın ucunda
Kanayan bir rüyadır
Ağlayan kadınlara
Yeniden vermek çocuklarını”


İşte ıskatayı tutan herkes bir yolu, bir yönü, dikkati yani duruşu olduğunun farkındadır. Biz farkındalığı olan gençler yetiştirmek istiyoruz. Dünyadan, ülkesinden, sanattan, spordan en iyi şekilde haberdar ve en üst düzeyde farkındalığı olan gençler.

“Sayıların cazibesinde her dem
Doğru açıyı görmeli insan
Umudun aynasında”


İşte bilardonun her unsurunu içeren bir şiir daha. Bilardo bize doğruyu göstermeyi ve umudumuzu kaybetmemeyi öğretiyor. Çünkü bilardo bir aynadır bizler ve bu spora gönül vermiş gençlerimiz için.

Başta Nurullah Genç hocamıza ve edebiyat ve bilardo camiasına en içten teşekkürlerimi ileterek sözü en güzel şiirlerinden birinden aldığım bir bölümle bitirmek istiyorum:

“Bir daha düşün.
Bir daha

Her baktığında yıpranan duygulara
Aynı noktayı görmeli ruhun
Esnetmeden aşkın ıskatasını
Aynı noktaya vurmalısın kalbinle”


Bilardoyu ve şiiri seviniz, çünkü ikisi de bir umut ve bir ayna.

Dünya Sanat Gününüz kutlu olsun.

Tüm bilardo severlere ve sanat severlere güzel bir haftasonu diliyorum.

Ersan Ercan
TBF Başkanı

Haber Fotoğrafları