CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası- TÜRKİYE

Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası 5. Etabı, 12-18 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul-Akatlar İSOV SPOR KOMPLEKSİ'nde düzenlenecektir.

Haber tarihi: 04 September 2015 Friday
Bu Haberi Paylaşın

DÜNYA KUPASI -TÜRKİYE ELEMELERİ HAKKINDA;

12-18 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan UMB Dünya Kupası öncesinde yapılacak olan Türkiye elemelerine dair sistem şu şekilde olacaktır..

Bilindiği gibi UMB regulasyonuna göre kalifikasyon turları PPPQ, PPQ, PQ ve Q olmak üzere 4 tur üzerinden oynanmakta ve ardından son kalifikasyon turundaki başarılı isimler 32 kişilik ana turnuvaya katılabilmektedir.

Eşleşmeler yaklaşık iki hafta öncesinde UMB kuralarına uygun olarak web sitesinden açıklanmaktadır ve UMB klasmanında mevcut puanına göre sıralanmış oyuncular bu puanın hakettiği ilgili kalifikasyon turundan turlara dahil olmakta ve ona göre eşleşmeye tabii tutulmaktadır.Yüksek puana sahip sporcuların daha alt kalifikasyon turlarından turnuvaya katılmasına olanak verilmemektedir.

Bu sistem esas alındığında 12 puan ve üzeri Türkiye adına yarışacak olan katılımcılar tahmin edildiği şekilde PPQ ve üzeri turlardan turnuvaya dahil olabileceklerdir..

12 puan ve üzeri 14 sporcumuz ve Federasyon kararıyla Türkiye Şampiyonu ve Avrupa ikincisi sporcumuz Gülşen Degener’in de katılımıyla toplam 26 kontenjanımızın 15 kişilik bölümü bu şekilde doldurulacaktır.

11 sporcu turnuva mekanında turnuvadan iki gün önce yapılacak olan Türkiye elemelerinde belli olacaktır ve PPPQ turundan kalifikasyon turuna dahil olabileceklerdir.

Eleme turnuvasının 2 gün içerisinde neticelenmesi zorunluluğu nedeniyle, ön kayıt alınacaktır. Ön kayıt sonrasında toplam katılacak kişi sayısı belirlenecek, katılım çok olduğunda Dinamik Genel Klasman baz alınarak oyuncu seçimi yapılacaktır.


Şampiyonaya ÖN ELEME oynamadan katılmaya hak kazanan sporcular;

Seeded
Tayfun TAŞDEMİR

İLK 64 sıralamada olan sporcular;

Murat Naci ÇOKLU
Lütfi ÇENET
Murat TÜZÜL
Tolgahan KİRAZ
Birol UYMAZ

UMB Sıralamasında 12 puan üzeri sporcular;

Ahmet ALP
Savaş BULUT
Emrullah BAŞEĞMEZ
Gökhan SALMAZ
Ahmet BAYATLI
Bülent ÖZDEMİR
Güngör BAŞTUNALI
Mehmet GÖREN
Ali Kemal GÜNAYDIN
Manoli MİNAOĞLU
Yavuz GÜNGÖRDÜ
Can ÇAPAK
HAKAN ADIGÜZEL
Murat ÇELİK

Federasyon Bayan Sporcu Kontenjanı

Gülşen DEGENER ( Türkiye Şampiyonu- Avrupa 2. si)

Federasyon WILD CARD

Adnan YÜKSEL
Semih Saygıner

YUKARIDAKİ SPORCULARIMIZ DIŞINDA KALAN VE ÖN ELEME OYNAMAK İSTEYEN SPORCULARIMIZ, 7 EYLÜL PAZARTESİ İTİBARİYLE, SİTEMİZ ÜZERİNDEN ÖN KAYIT YAPACAKLARDIR.