CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

DÜNYA KUPALARINA KATILIMLAR HAKKINDA UMB'DEN YENİ DÜZENLEME

DÜNYA KUPALARINA KATILIMLAR HAKKINDA UMB'DEN YENİ DÜZENLEME

Haber tarihi: 03 May 2018 Thursday
Bu Haberi Paylaşın

Dünya Bilardo Birliği UMB tarafından Dünya Kupalarına katılım kriterleri konusunda değişiklik yapılmış olup ilgili yeni düzenleme Porto Dünya Kupası’ndan itibaren uygulamaya konulacaktır.
İlgili değişiklik ve yapılan düzenleme aşağıda açıklandığı şekilde olacaktır.
Katılımların açıldığı tarihte referans alınan UMB Dünya Klasmanı’nda başvurusu koruma altında olan sporcu sayısı 64’den 96’ya çıkarılmıştır. Belirlenen ve ilan edilen tarihe kadar bu sporcuların yerleri garanti altına alınmış olup başvurularını yapabileceklerdir.
Her ülke federasyonuna verilen ve federasyonlar tarafından mail yoluyla başvuruları yapılan sporcu sayısı dörtten 1’e düşürülmüştür.
Organizasyon yapan ülkeye ayrılan kontenjan katılım sayısının yüzde 15’ini geçmemek suretiyle yeniden yapılandırılmıştır.
UMB sıralamasında ilk 96 sporcu arasında yer almayan sporcularımızın kayıtları daha önce açıklanan kriterler doğrultusunda başvuruların açılışını takiben  ivedilikle Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından yapılacaktır. Bu konuyla ilgili Dünya Bilardo Birliği UMB başvuru sırasını öncelik kabul etmekte olup yaşanan yoğunluk hiçbir ihmalde bulunulmamasına rağmen sporcularımızın “Reserve Sporcu”sıralamasında arka sıralarda yer bulmasına sebep olabilmektedir. Yapılan yeni düzenlemeler üst sıralarda yer alan sporcuların korunmasına yönelik olup açık katılımlı bir dünya kupasında tüm dünyadan katılmak isteyen sporcular için kısıtlı kontenjan dahilinde sıkıntı yaratabileceği çok açıktır.
Türkiye Bilardo Federasyonu Yönetim Kurulu kararıyla alınan ve sizlere 2016 yılı Aralık ayında ilan edilen Uluslararası Turnuvalara Katılım kriterleri konusunda herhangi bir değişiklik söz konusu olmayıp öncelikle güncel ülke klasmanında üst sıralarda yer alan  sporcuların korunması öncelikli olarak esastır. Buna göre sporcularımıza hatırlatmak adına bu kriterlerin açıklandığı linki  bir kez daha sizlerle paylaşmak isteriz.
https://www.bilardo.gov.tr/haberler/milli-takimlar-ve-uluslararasi-turnuvalara-katilim-talimati-421 
UMB'nin yeni düzenlemeyle ilgili duyurusuna aşağıdaki linkten orijinal haliyle ulaşabilirsiniz.
http://www.umb-carom.org/AP/cm/1454P153L2/World-Cup-New-Inscription-Rules-.aspx 

Murat TÜZÜL
Türkiye Bilardo Federasyonu  Asbaşkanı
Milli Takımlar Genel Koordinatörü