CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

BURSA DÜNYA KUPASI KATILIMLARI HAKKINDA

06-12 Şubat 2017 tarihlerinde Bursa'da yapılacak 3 Bant Bilardo Dünya Kupasına katılımlar ile ilgili şartlar açıklandı.

Haber tarihi: 28 December 2016 Wednesday
Bu Haberi Paylaşın

BURSA DÜNYA KUPASI KATILIMLARI HAKKINDA…
 
Değerli Bilardo Camiası,
Bilindiği gibi 2016 yılında Bursa’da organize edilen UMB Dünya Kupası organizasyonunda yurtdışından gelen talep azlığından dolayı ilave bir kontenjanımız vardı. Ancak bu yıl katılımların açılmasıyla ortaya çıkan yüksek talep 2017 Bursa Dünya Kupası için geçen yıl sahip olduğumuz kontenjanımızdan daha az bir kontenjana sahip olmamıza sebep olmuştur. Bu durumu da dikkate alarak TBF yönetimi tarafından Bursa Dünya Kupası’na katılım önceliğinin şu şekilde oluşturulmasına karar verilmiştir :


Milli Takım sporcularının dışında 2016 Türkiye Klasmanı’nda ilk 16’da olup katılmak isteyen sporcuların, bu turnuva için baz alınan geçerli UMB Klasmanı’nda  ilk  64 ‘de yer alan sporcuların, UMB  klasmanında pozisyonu itibarıyla  “Pre Kalifikasyon” turunu oynaması garanti olan sporcuların (mevcut katılım listesinde yapılan simülasyon doğrultusunda 28 puan ve üzeri) ve daha önce ülkemize UMB Dünya Kupası’nda şampiyonluk kazandıran sporcumuz Yılmaz Özcan’ın ön eleme oynamadan direkt katılmalarına karar verilmiştir. Milli takım sporcuları dışında, yukarıdaki önceliğe sahip olan sporcularımız, 100 Euro katılım bedellerini İş bankası Ankara şubesi IBAN TR66 0006 4000 0024 2004 1143 11 Euro hesabına ödemek suretiyle bu turnuvaya iştirak edebileceklerdir.


Bursa Dünya Kupası eşleşmelerinin açıklanacağı günden önce Türkiye adına bu turnuvaya katılacak 26 kontenjanlık listemizi vermemiz durumunda elemeyi geçen sporcularımız UMB klasmanında yer aldıkları sıraya göre hakettikleri turdan bu turnuvaya iştirak edebileceklerdir. Aksi takdirde sporcularımız turnuvaya PPPQ turundan katılabileceklerdir. Bu tarz bir dezavantajla sporcularımızın turnuvaya başlamalarına engel olmak amacıyla, direkt katılacak olan sporcularımız dışında bir yıl önceki turnuvada olduğu gibi Türkiye Elemeleri’nin federasyonumuzca belirlenen bir tarihte İstanbul’da belirlenecek olan bir salonda yapılmasına ve başarılı olanlarının isimlerinin UMB tarafından eşleşmeler açıklanmadan kendilerine verilmesine karar verilmiştir. Türkiye Elemeleri’ne katılım için yakın zamanda açılacak olan başvuru sistemi 50 euro karşılığı 185 TL olarak belirlenmiştir. Başarılı olan sporcularımız herhangi bir ilave bedel ödemeden ana turnuvaya hakettikleri turdan dahil olacaklardır.


Konuyla ilgili tarih, katılım başvurusu, turnuva sistemi ve ayrıntılı tüm bilgiler kısa süre içinde sitemiz üzerinden sizlerle paylaşılacaktır..


Sınırlı kontenjan hakkına sahip olduğumuz bu turnuvada en adil şekilde, öncelikle ülkemizde başarılı olmuş olan sporcuların korunması esasına dayalı bir sistem hazırlanmaya çalışılmış ama aynı zamanda ülkemizi kendi imkanlarıyla yıllardır yurtdışında başarıyla temsil etmiş ve karşılığında UMB Klasmanı’nda yükselmiş olan ve üst turlardan turnuvaya dahil olma hakkına sahip olan sporcuların pozisyonlarının korunması için de en uygun sistemin bu şekilde gerçekleşeceğine karar verilmiştir.


Saygılarımla bilardo kamuoyuna duyurulur.
 
                                                                                         Türkiye Bilardo Federasyonu adına;
                                                                                         Murat TÜZÜL
                                                                                         Türkiye Bilardo Federasyonu As Başkanı
                                                                                         Milli Takımlar Genel Koordinatörü