CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

Bursa' da bir ilk: ISTAKADAN İSTİBALE

17-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Bursa- Mustafakemalpaşa ilçemizde herkese açık tüm işitme, zihinsel, bedensel ve otistik engelli öğrencilerin katılımı ile Pool Bilardo Şampiyonası gerçekleştirilecek.

Haber tarihi: 09 March 2015 Monday
Bu Haberi Paylaşın

BİLARDO OYNUYORUZ, ENGELLERİ AŞIYORUZ..  ISTAKADAN İSTİKBALE ;

Bilardo sporu, her yaştan her insanın yapabileceği bir salon sporu dalı. Fizik, matematik, geometri ve psikoloji dörtgeni içinde; akıl ve zarafet üzerine kurgulanmış bir spor dalı. Bilardo ile çocukların ve gençlerin zihinsel, sosyal ve ahlaki gelişimlerine çok önemli katkılar sağlanmaktadır.

Bilardonun toplumun tüm katmanlarında, bilinmesi, sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla değişik faaliyetler gerçekleştirilmekte. Mustafakemalpaşa ilçesinde de Pelit Bilardo Spor Kulübü tarafından önceki yıllarda başarıyla gerçekleştirilen organizasyonlar, 2015 yılında da sürdürülecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel hale gelen organizasyonda geçtiğimiz yıl ilçedeki işitme engelli öğrenciler de dahil edilmişti. 2015 yılı etkinliklerine diğer öğrencilerin yanı sıra; işitme, zihinsel, bedensel ve otistik engelli öğrenciler de dahil edilecek.

Bu yıl kapsamı genişletilen proje “ ISTAKADAN İSTİKBALE” ismi ile daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyor. 17-19 Nisan 2015 tarihleri arasında herkese açık tüm işitme, zihinsel, bedensel ve otistik engelli öğrencilerin katılımı ile Mustafakemalpaşa ilçemizde gerçekleştirilecek.

Türkiye Bilardo Federasyonu’nun yıllık faaliyet programı içinde de yer alan bu projenin beşinci yılında daha geniş kitlelere ulaşması amaçlanıyor. Proje hakkında açıklama yapan Pelit Bilardo Spor Kulübü Başkanı Cüneyt Nadi Okurlar; “Bilardo sporunun Mustafakemalpaşa ilçemizde toplumun tüm katmanlarında, bilinmesi, sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla değişik faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Geçtiğimiz yıllarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel hale gelen organizasyonda ilçemizdeki işitme engelli öğrenciler dahil edilmişti. 2015 yılı etkinliklerine diğer öğrencilerin yanı sıra; işitme, zihinsel, bedensel ve otistik engelli öğrencileri de dahil ediyoruz. Projemizin kapsamını genişlettik. ‘ISTAKADAN İSTİKBALE’ isimli projemizi daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyoruz. 17-19 Nisan 2015 tarihleri arasında tüm katılımcılara açık; 10-16 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki ‘Engelliler Haftası’ nda ise tüm işitme, zihinsel, bedensel ve otistik engelli öğrencilerin katılımı ile Mustafakemalpaşa ilçemizde bu projemizi hayata geçirmiş olacağız. Bu projemiz, Türkiye Bilardo Federasyonu’nun yıllık faaliyet programı içinde de yer almaktadır. 5 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımız daha da geniş kitlelere ulaştırarak sürdüreceğiz. Her yaştan herkesi bilardo sporunu yapmaya davet ediyoruz.” dedi.