CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

Bahçelievler Avrupa 3. sü

İstanbul Siyavuşpaşa Spor Kompleksinde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında, ülkemizi temsil eden Bahçelievler Belediye Spor Kulübü 3. oldu.

Haber tarihi: 02 June 2015 Tuesday
Bu Haberi Paylaşın

İstanbul Şiyavuşpaşa'da düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda kazanan Belçika ve Hollanda'lı oyunculardan AEJ / Dallinda takımı oldu.

        İki yıldır şampiyonluğu kimseye kaptırmayan milli oyuncularımızdan kurulan Bahçelievler Spor Kulübü şampiyonayı 3. olarak tamamladı. 29-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda toplam 6 takımın mücadele etti. İki adet 3'lü grup ile başlayan turnuvada millilerimiz A grubunu lider tamamladı ve yarı finalde B grubunun ikincisi Filippos Kasidokostas'ın kaptanlığını yaptığı Andernos takımı ile karşılaştı.  Grup maçlarında çok iyi bir performans sergileyen Bahçelievler Spor Kulübü, yarı finalde aynı başarıyı gösteremedi. Millilerimiz 1 galibiyet 2 mağlubiyet ve bir beraberlikle turnuvadan elendi ve üst üste 3. şampiyonluk şansını kaybetti. Diğer yarı final mücadelesinden ise Torbjörn Blomdahl'ın kaptanlığını yaptığı Porto takımı, Frederic Caudron'un takımı AEJ / Dallinga ile karşı karşıya geldi. Turnuva başlamadan bir çok kişinin favori olarak gösterdiği AEJ / Dallinga takımı sürprize yer vermedi ve adını finale yazdırmayı başardı.


    Saat 16:00'da başlayan ve NTVSpor'dan da canlı olarak yayınlanan final mücadelesinde karşı karşıya gelen Andernos ve AEJ / Dallinga takımlarında eşleşmeler şu şekilde oldu,


* Frederic Caudron - Filippos Kasidokostas

* Dick Jaspers - Roland Forthomme

* Eddy Merckx - Jerome Barbeillon

* Jean Paul De Bruijn - Francis Connesson


    Final mücadelesinde iyi bir oyun çıkaran Caudron takımına ilk galibiyeti getirdi, ardından Eddy Merckx'de Barbeillon karşısında galip gelince Andernos takımının şanşı kalmadı. Herhangi bir beraberlik durumunda aradaki sayı farkına bakıldığından diğer maçların o an ki skorları baz alındığında şampiyon belli olmuştu. Hakemler diğer maçları da yarıda durdurdu ve AEJ / Dallinga takımının şampiyonluğunu ilan etti.    Turnuvayı 3. olarak tamamlayan milli oyuncularımız Tayfun Taşdemir, Lütfi Çenet, Murat Naci Çoklu ve Adnan Yüksel'in yer aldığı Bahçelievler Spor Kulübünü ülkemize kazandırmış oldukları bu başarıdan dolayı kutlar başarılarının devamını dileriz.