CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

Avrupa Gençler Şampiyonasından 4 madalya ile dönüyoruz...

İtalya

Haber tarihi: 30 April 2023 Sunday
Bu Haberi Paylaşın

Avrupa Gençler Şampiyonasından  4 madalya ile dönüyoruz...

27-30 Nisan tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen Avrupa U-17 ve U-21 Gençler Şampiyonasında  2 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazandık.

3 Bant U-17 kategorisinde yarışan milli sporcularımızdan Burak HAŞHAŞ, Samet AYGÜN ve Kıvanç Burkan YILDIRIM grup maçlarında 3 te 3 devam ederken Yıldırım ve Aygün son grup maçında yenildiler, HAŞHAŞ ise grup maçlarından 4 galibiyetle çıktı. Çeyrek final maçlarına kalan genç sporcularımız Burak HAŞHAŞ ,Samet AYGÜN ve Kıvanç Burkan YILDIRIM oldu.

Çeyrek finalde birbirleriyle eşleşen Samet AYGÜN ve Kıvanç Burkan YILDIRIM karşılaşmasında 30-23 lük skorla kazanan ve yarı finale çıkmaya hak kazanan sporcumuz YILDIRIM oldu. HAŞHAŞ ise Alman rakibi Jakob IDE ‘yi 30-7 yenerek yarı finale çıkan bir diğer milli sporcumuz oldu.

İki türk sporcumuzun karşılaştığı yarı finalde Burak HAŞHAŞ , KIVANÇ BURKAN YILDIRIM'ı 30-7 yenerek adını finale yazdırmayı başardı ve Kıvanç Burkan YILDIRIM ise şampiyonayı 3. olarak tamamladı.


3 Bant Bilardo U21 kategorisinde mücadele eden milli sporcularımızdan Mustafa Ceylan OĞUZ grup maçlarında elenerek turnuvaya veda ederken, Denizcan AKKOCA, Seymen ÖZBAŞ, Hakan GÖRGÜÇ ve Abdullah KAYA son 16’ya kalmayı başaran sporcularımız oldu.

Son 16 maçlarında, GÖRGÜÇ, SAINZ-PARDO ile başa baş giden mücadelenin sonunda 35-33, ÖZBAŞ ise rakibi Marcos MORALES’e karşı 35-10 kaybederek şampiyonaya veda ettiler

Denizcan AKKOCA son 16 mücadelesinde karşılaştığı Tangui DURIEZ’i 35-17, Abdullah KAYA ise rakibi Joris VAN'T ZELFDEN’i 35-32 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başardılar.KAYA çeyrek finalde rakibi Nikolaus KOGELBAUER'ı 35-15, AKKOCA  ise Daniel SAINZ-PARDO'yu 35-34 yenerek yarı finale yükseldiler.

Final maçında birbirleriyle mücadele eden milli sporcularımız Denizcan AKKOCA ve Abdullah KAYA ülkemize 2 madalya daha kazandırdılar.

Final maçında 35-22 kazanan AKKOCA Longoni Next Gen Euroyouth 2023 Avrupa Şampiyonası'nda AVRUPA ŞAMPİYONU olarak altın madalyanın sahibi oldu. Final maçını 35-22 kaybeden KAYA ise şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı.

*Burak HAŞHAŞ- Avrupa U-17 Şampiyonu

*Kıvanç Burkan YILDIRIM- Avrupa U-17 Üçüncüsü

*Denizcan AKKOCA- Avrupa U-21 Şampiyonu

*Abdullah KAYA- Avrupa U-21 İkincisi

Bizlere ve ülkemize bu gruru yaşattıkları için sporcularımızı tebrik eder,başarılarının devamını dileriz.