CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

2022 YILI POOL (CEPLİ) BİLARDO FAALİYETLERİ

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ETAPLARI, İL ŞAMPİYONALARI, TÜRKİYE CEPLİ BİLARDO DİNAMİK GENEL KLASMANI (TPDK), KATEGORİLER, DİSİPLİNLER VE MİLLİ TAKIMLARIN BELİRLENMESİ

Haber tarihi: 07 February 2022 Monday
Bu Haberi Paylaşın

1- POOL (CEPLİ) BİLARDO İL BİRİNCİLİKLERİ:    
2022 yılı içerisinde hedefimiz, tüm temsilciliğimiz bulunan illerde sporumuzu tanıtmak, yaygınlaştırmak ve sporcularımızı daha aktif hale getirerek müsabaka tecrübelerinin arttırılmasına katkı sağlamaktır. Her İl en az üç (8 Top, 9 Top, 10 Top, 14.1’den herhangi üç veya tümü) oynanacağı il şampiyonaları veya il kupası düzenleyecektir. İl şampiyonaları ağustos ayının sonuna kadar tamamlanacaktır. İl faaliyetlerinden alınan en iyi iki puan Türkiye Pool Dinamik Genel Klasmanına eklenecektir.      

2 TÜRKİYE POOL BİLARDO DİNAMİK GENEL KLASMANI (TPDK)
2022 yılı itibariyle Federasyonumuz tarafından Erkekler kategorisinde “TÜRKİYE POOL BİLARDO DİNAMİK GENEL KLASMANI”  oluşturulması planlanmaktadır. Bu sıralama için yıl içerisinde oynanan İl faaliyetlerinin en iyi iki puanı ve Türkiye şampiyonası etaplarında (Üç etap / Beş Disiplin) kazanılan puanlar (Toplam 5 (Beş)  Faaliyet) dikkate alınacaktır. TPDK her sene başında Türkiye Şampiyonası eleme müsabakalarında seribaşı uygulaması için dikkate alınacaktır ve oynanan 1.etap müsabakalarının ardından yenilenecektir. İsteğe bağlı olarak özel  düzenlenen salon turnuvalarında “Seribaşı” oyuncu uygulaması bu sıralamaya göre belirlenebilecektir.
 
ÖNEMLİ NOT:        
1- TPDGK Puanlamaları il şampiyonası düzenlenen illerin katılımcı sayısına göre belirlenecektir.(Bkz: Ek Word dosyası) 
2- Türkiye Pool Bilardo Şampiyonası 2.Etap müsabakalarına Genel Klasman sıralamasında yer alan ilk 24 sporcu, TPDK sıralamasına göre 25 – 152 arasında yer alan toplam 128 sporcu katılabilecektir.
- Türkiye Pool Bilardo Şampiyonası 3.Etap müsabakalarına Genel Klasman sıralamasında yer alan ilk 24 sporcu, TPDK sıralamasına göre 25 – 88 arasında yer alan toplam 64 sporcu katılabilecektir.      

Erkekler: 22 Yaş ve üstü      
Kadınlar: 18 Yaş ve üstü    
Veteranlar: 45 Yaş ve üstü         
U23 Genç: 18 – 21 Yaş      
U19 Genç: 16 – 17 Yaş      
U17 Yıldız: 08 – 15 Yaş     
Yıldız Kadınlar: 08 – 17 Yaş        
   
ÖNEMLİ NOT: 2022 YILI İTİBARİYLE KENDİ KATEGORİSİ DIŞINDA BİR ÜST KATEGORİDE OYNAMAK İSTEYEN SPORCULAR KATEGORİ OLARAK YÜKSELECEK VE BİR DAHA KENDİ YAŞ KATEGORİSİNDE YARIŞAMAYACAKTIR.
 
*** ÖRNEK: U23 GENÇ KATEGORİSİ SPORCUSU ERKEKLER KATEGORİSİNDE OYNADIĞI TAKDİRDE BİR DAHA U23 GENÇ KATEGORİSİNE DÖNÜŞ YAPAMAYACAKTIR.
 
*** BU DURUM VETERANLAR VE ERKEKLER KATEGORİSİ İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR.    

3. ETAPLAR, KATILIM SAYISI, DİSİPLİNLER        
Türkiye şampiyonaları 2022 yılı içerisinde tarihleri, disiplinleri ve kategorileri federasyon tarafından belirlenerek üç etap (8 Top, 9 Top, 10 Top, 14.1 disiplinleri) şeklinde oynanacaktır.             
 
ÖNEMLİ NOT:
2. Etap: Erkekler İki disiplin ( 9 – 10 Top) olarak oynanacaktır. (Ağustos – Eylül arası planlanmaktadır.)
* 10 Top / Erkekler Türkiye Genel Klasmanında yer alan İlk 24 sporcu ve Dinamik Genel Klasman sıralamasında  yer alan 25 – 152 arasında yer alan sporcular katılacaktır.
*  9 Top Erkekler Türkiye Genel Klasmanında yer alan İlk 24 sporcu ve Dinamik Genel Klasman sıralamasında  yer alan 25 – 88 arasında yer alan sporcular katılacaktır
* Diğer kategorilerde ilk etaba katılan sporcular katılabilecektir. /  10 Top
 
3. Etap:  9 Top / Erkekler Türkiye Genel Klasmanında yer alan İlk 16 sporcu katılacaktır.  
Diğer kategorilerde ilk iki etaba katılan sporcular katılabilecektir. (Aralık ayı planlanmaktadır.)
 
NOT: Erkekler kategorisi için final etabı niteliğindedir. Teknik kurulumuzun belirleyeceği ikinci bir disiplin daha oynanacaktır.

4. MİLLİ TAKIMIN BELİRLENMESİ
Türkiye Pool Bilardo Milli Takım sporcuları 2022 yılı içerisinde oynanacak olan etaplar sonunda alınan puanlar sonucunda belirlenecektir.     
Puan eşitliği olması halinde sporcunun en iyi birinci derecesi, eşitlik halinde en iyi ikinci derecesi dikkate alınacaktır.   
Türkiye Şampiyonaları Genel Klasmanında başarılı olmuş sporcular, federasyonumuz yönetim kurulunca belirlenen sayıda 2023 yılı Türkiye Cepli Bilardo Milli Takımı’nı oluşturarak bireysel yarışmalarda ve milli takımlar yarışmalarında federasyonumuz bütçe imkanları dahilinde ülkemizi temsil etme hakkı kazanacaklardır.     

2022 yılında faaliyetlere katılacak olan tüm sporculara başarılar dileriz.          

Türkiye Bilardo Federasyonu

Puan Tablosu (1).xlsx  (Boyut: 0.01 MB)