CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

2019 YILI İÇİNDE PLANLANAN POOL (CEPLİ) BİLARDO FAALİYETLERİ

2019 YILI İÇİNDE PLANLANAN POOL (CEPLİ) BİLARDO FAALİYETLERİ AŞAĞIDA AÇIKLANMIŞTIR. AYRICA TÜRKİYE BİLARDO ŞAMPİYONASI (10 TOP) MÜSABAKALARI DETAYLARI VE TURNUVA TALİMATI BİRKAÇ GÜN İÇİNDE SİTEMİZDEN VE SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN YAYINLANACAKTIR.

Haber tarihi: 07 January 2019 Monday
Bu Haberi Paylaşın


2019 YILI İL FAALİYETLERİ, KATEGORİLER VE MİLLİ TAKIMLARIN BELİRLENMESİ 

1-  İL BİRİNCİLİKLERİ:

2017 yılında tüm faaliyetlerde 520 kişinin katılımı ile gerçekleşen,  2018 yılında ise artarak devam eden ve tüm faaliyetler ile birlikte toplamda yaklaşık 650 kişiyi bilardomuz ile buluşturduk. Hedefimiz daha çok insanı bilardomuzla buluşturmak tanıştırmak oynatmak ve lisanslı bilardo oyuncusu yapabilmektir. Bu sebeple bilardoyu tanıtımımızın lokomotifi olduğunu düşündüğümüz İl Şampiyonalarının 2019 yılında yapılan bazı değişiklikler sonucunda yine sırasıyla 10 Top / 8 Top ve 9 Top disiplinlerinde puansız şekilde yapılması kararı alınmıştır.
İl şampiyonalarına herhangi bir katılma zorunluluğu olmayacaktır. Tüm illerimizde İl temsilcileri kontrolünde etap öncesi yapılması gereken faaliyetlerde yazılı veya sözlü olarak değil mevcut sistem üzerinden kayıtlı ve geçerli lisanslı sporcularla bu faaliyetlerin gerçekleştirmesi gerekmektedir. Ayrıca planlanan organizasyonlarla tüm illerimizde faaliyet yapılması ve tüm kategorilerde mücadele eden sporcularımıza müsabaka tecrübesi yaşatılması hedeflenmektedir. Bu sebeple il şampiyonaları tüm kategorilerin katılımına açıktır.

ÖNEMLİ NOT:
Türkiye Bilardo Şampiyonası 1, 2 ve 3. Etap müsabakalarına katılmak isteyen sporcular illerinde düzenlenecek olan il faaliyetlerine katılmaları halinde (Erkekler kategorisinde), Türkiye Şampiyonası etaplarına katılım ücreti olarak 70 TL ödemeye devam edeceklerdir.  İl Şampiyonalarına katılmadan Türkiye Şampiyonası etaplarına katılacak olan sporcular ise Etap Katılım ücreti: 150 TL ödeyeceklerdir. Tüm İllerin faaliyetlerini 03 Şubat 2019 Pazar gününe kadar tamamlamaları gerekmektedir. Genel Klasman sıralamasında ilk 16'da yer alan sporcular istedikleri takdirde bu faaliyetlerde oynayabilirler, fakat herhangi bir katılma zorunlulukları yoktur.
 
2. KATEGORİLER

1-Erkekler (23 Yaş ve üstü)
2-Kadınlar (18 Yaş ve üstü)
3-Veteranlar Erkek (43 Yaş ve üstü)
4-U23 Erkek (18 – 21 Yaş arası)
5-U19 Erkek (16 – 17 Yaş arası)
6-U17 Erkek (8 – 15 Yaş arası)
7-Yıldız Kadınlar (8-16 Yaş arası)
Yukarıda belirtilen kategorilerde yıl içerisinde Türkiye Şampiyonaları faaliyetleri düzenlenecektir. Ayrıca yeterli sayının bulunması durumunda “Minikler Kategorisi” adı altında bir kategori eklemesi yapılacaktır.

3. TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ETAPLARI VE MİLLİ TAKIMIN BELİRLENMESİ

* Disiplinler ve Etaplar

Türkiye Şampiyonaları 2019 yılı içerisinde Tarihleri, Faaliyet yeri, Disiplini ve Kategorileri federasyon tarafından belirlenerek üç etap (8 Top, 9 Top, 10 Top disiplinleri) şeklinde oynanacaktır. Geçtiğimiz senelerde Genel Klasman sıralamasında yer alan ilk 16 sporcu ve 2018 yılında 32 sporcu ile düzenlenen ve farklı disiplinlerin oynandığı Final etabı müsabakaları kaldırılmıştır.

* ETAPLAR, KATILIM SAYISI, DİSİPLİNLER VE GÜN SAYISI

Etaplar ile ilgili bilgi için sayfa sonunda yer alan dosyaya tıklayınız.


Yukarıda ve ek'te belirtilen faaliyetler doğrultusunda oluşacak olan  Erkek, Kadın, Veteran, U23, U19, U17, Yıldız Kadınlar kategorisi Milli Takım sporcuları 2020 yılı içerisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ve yönetim kurulunun belirlediği organizasyonlarda ülkemizi temsil edeceklerdir.

Katılacak tüm sporculara başarılar dilerim.

Saygılarımla.
 
Yağmur Arslan
TBF As Başkanı

2019 YILI POOL.docx  (Boyut: 0.02 MB)