CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

2016 Türkiye 3 Bant Şampiyonaları Talimatı

2016 yılı içerisinde yapılacak olan Büyükler Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonaları Talimatnamesi açıklandı.

Haber tarihi: 05 January 2016 Tuesday
Bu Haberi Paylaşın

                                      TÜRKİYE BİLARDO FEDERASYONU
                                          2016 YILI ÜÇ BANT DİSİPLİNİ
                                 BÜYÜKLER KATEGORİSİ FAALİYET TALİMATI


          Federasyonumuzun 2016 yılı 3 Bant disiplini Büyükler şampiyonaları 4 etap olarak düzenlenecek ve 4 etap sonunda Türkiye Genel Klasmanında ilk 4 sırayı alan sporcular 2017 yılı Türkiye Milli takımı’nı oluşturarak bireysel şampiyonalarda ülkemizi temsil etme hakkı kazanacaklardır. Ancak birden fazla takım ile mücadele edilecek olan şampiyonalarda 1. Takım ilk 2 sporcudan oluşacak olup 2. Takım uluslararası performanslar dikkate alınarak federasyonca belirlenecek 2 sporcu ile oluşturulacaktır.

         İlk 2 etap açık katılımlı yapılacak olup tunuvanın yapılacağı alan, gün sayısı vs. gibi durumlar nedeni ile federasyon tarafından katılım belirli bir sayıda sınırlandırılabilecektir.

        3. Etap 256 sporcu ile yapılacak olup Dinamik Genel Klasmandaki ilk 256 sırayı alan sporcular katılabilecektir. Bu sıralamada katılmayan sporcular olduğu takdirde federasyonca wildcard uygulaması yapılabilecek ve bunun dışındaki sporcular dinamik genel klasmana gore belirlenecektir.

         4. Etap 32 Sporcu ile yapılacak olup Dinamik Genel Klasmanda ilk 32 sırada yer alan sporcular katılabilecektir. Bu sporculardan katılmayan olması durumunda Dinamik Genel Klasmana gore sıradaki sporcular katılacaktır.

          MÜSABAKALAR

       Müsabakalara başvurular www.bilardo.gov.tr adresinden yapılacaktır. Gruplar ve tur sayıları katılımcı sayısına göre belirlenecektir.

Tüm Etap müsabakaları sonunda derecelere şu şekilde puan verilecektir.

1............. 80 Puan

2............. 54 Puan

3.-4......... 38 Puan

5.-8......... 26 Puan

9.-16....... 16 Puan

17.- 32.... 8 Puan

         32’ye kalma turu 2. leri ve 3. leri 5 Puan ve önceki her turda 1 er puan azalarak 4-3-2-1 puan kazanacaklardır.
         Diskalifiye olan veya mazeretsiz olarak herhangi bir maça çıkmayan sporcuya puan verilmeyecek, ceza puan uygulanacaktır.

          CEZA: Müsabakalara isimlerini yazdırdığı halde mazeretsiz olarak gelmeyen veya ilk maçını oynadıktan sonra mazeretsiz olarak turnuvayı terk eden sporcular 2016 yılında yapılacak olan tüm müsabakalara katılma hakkını kaybedecektir. Belge ibraz etmeyen sporcuların mazeretler kabul edilmeyecektir. Ayrıca mazeretsiz olarak turnuvayı terk eden sporcular oynadıkları turdan alabilecekleri etap puanı kadar ceza puanı alacaklardır.

          HÜKMEN SONUÇLANAN MÜSABAKALAR

a) Gruplarında ilk maçına çıkmayan sporcunun rakipleri aralarında iki maç yaparlar.
b) Grupta bir sporcu ilk maçını oynar, diğer maçına çıkmaz ise rakibi lehine hükmen galibiyet ve 2 puan verilir. Grup 3 sporcu üzerinden değerlendirilir. Maça çıkmayan sporcu teknik puan ve averaj verileri ne olursa olsun grubu sonuncu olarak tamamlar.
c) Grupta 2 sporcu sahaya çıkmazsa tek kalan sporcu her iki maçtan 2 puan alır ve 4 puan ve 0(sıfır) ortalama ile listedeki yerini alır.
d) Grupta 3 sporcu da gelmez ise diğer grup ikincilerinden sıralama kriterleri en iyi olan bir üst tura çıkartılır.

            Ferdi Yarışmalar Talimatının tüm hükümleri tüm müsabakalarda uygulanacaktır. (Lisans, Kıyafet, Reklam vs. gibi tüm hükümler).

             SIRALAMA KRİTERLERİ

         Gruplarda dereceler PUAN (MP) ,GENEL ORTALAMA, EN YÜKSEK 1.SERİ, EN YÜKSEK 2.SERİ, EN YÜKSEK ORTALAMA, KENDİ ARALARINDA YAPMIŞ OLDUKLARI MAÇTAKİ EN YÜKSEK 1.SERİ, KENDİ ARALARINDA YAPMIŞ OLDUKLARI MAÇTAKİ EN YÜKSEK 2.SERİ, KURA sırasıyla değerlendirilecektir. Aynı grupta olup tur atlama konumunda olan 2 sporcunun kura öncesindeki tüm kriterler eşit olduğu takdirde; turnuva salonu ve zaman uygun olursa her iki sporcunun da kabul etmesi durumunda (yalnızca tur atlayacak sporcunun belirlenmesi için) eşitlik olan sporcular arasında bir maç daha yaptırılarak sıralama belirlenecektir. Bu maçta berabere tamamlanırsa tur atlayan sporcu penaltı atışları sonucu belirlenecektir.

         Tur atlayan sporcuların bir sonraki tur için başlangıç sıralaması; son oynadığı turdaki PUAN (MP), GENEL ORTALAMA, EN YÜKSEK 1.SERİ, EN YÜKSEK 2.SERİ, EN YÜKSEK ORTALAMA, ALFABETİK İSİM SIRALAMASI sırasına göre belirlenecektir.

           Etap Genel Klasmanında ise yukarıdaki kriterler göz önüne alınarak gruplarda elenen sporcular elendikleri turdaki verilerine göre sıralanacak fakat önceki turdaki verileri de genel klasmana taşınacaktır.

          Ana Turnuvadaki(Final Grubu) sporcular ise sadece ana turnuvadaki verilerine göre değerlendirilecek ve ana turnuvadaki(Final Grubu) tüm verilerine göre sıralanacaklardır.

         LİSANS: Hakem veya Türkiye Bilardo Federasyonundan resmi bir yetkili tarafından istenildiğinde T.C. Kimlik numarası ve güncel resmin bulunduğu bir resmi kimlik belgesi ve lisans ibraz etmek zorunludur.

         KIYAFET: Sporcu kıyafetleri, siyah kumaş pantolon- siyah kemer – siyah ayakkabı veya siyah spor ayakkabı (Ayakkabı siyah tek renk olmalı ve ayakkabının hiçbir yerinde başka renk bulunmamalıdır.) – siyah çorap – tek renk uzun veya kısa kollu polo yaka T-short şeklinde olacaktır. (kanvas, keten veya kot pantolon ile müsabakaya çıkılamaz.)

         REKLAM: Sporcular, T-Short üzerinde sadece iki göğüs kısmında ve kollarında veya omuza yakın bölgelerinde, U.M.B. Kurallarına uyarak ( Max. 80 mm2) reklam taşıyabilirler.

         KURALLAR: Üç Bant Ferdi Türkiye Şampiyonalarında U.M.B. Kuralları geçerlidir.

         TİME-OUT: Time-Out uygulaması her maç için 2 kez olup istenildiği zaman ayrı ayrı veya aynı vuruş içerisinde kullanılabilir. Penaltı vuruşlarına geçildiğinde Time-Out hakkı olan sporcu hakkını kullanıp kullanmamakta serbesttir. Time-out hakkını tamamlamış sporcular için penaltı vuruşlarında ek time-out hakkı verilmez.

          ISINMA: Maça başlamadan önce her sporcunun 5 er dakika ısınma hakkı vardır. Isınma sürelerinde her iki sporcuda önemli bir mazeret olmadığı takdirde masada hazır bulunmak zorundadır. Rakip ısınırken masa terk edilemez. Maç Anonsu sonrası 15 dakika içerisinde sahaya çıkmayan sporcu hükmen mağlup edilecektir.

          MOLA: Müsabaka bitiş sayısının yarısına ulaşıldığı vuruş sırasının sonunda veya yarısının geçildiği vuruş sırası sonunda mola kullanılması mecburidir. Müsabakalarda mola süreleri 5 dakikadır.

          İTİRAZLAR: Her türlü itirazlar 200.TL mukabilinde yapılacak olup, itirazın teyidi nispetinde bu ücret Federasyona gelir kaydedilecektir. İtiraz haklı görülürse, yatırılan ücret itiraz sahibine iade edilecktir.

          MALİ HÜKÜMLÜKLER: Federasyon mali şartları uygun olduğu takdirde turnuva genel klasmanında ilk 32 dereceyi elde eden sporculara TBF tarafından harcırah verilecektir.
          Diğer sporcular harcırahlarını GSGM.07.06.2007 tarih ve 2461 sayılı genelgenin 5. maddesi C bendi
doğrultusunda, bağlı oldukları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri’nin bütçe imkânları dâhilinde alabileceklerdir.

          ÖDÜL: Dereceye giren sporculara kupa ve madalya verilecektir. Ayrıca tüm kategorilerde yüksek seri ödülleri geçerli olacaktır.

          DİĞER HÜKÜMLER
          3 Bant disiplininde gerçekleştirilecek tüm müsabakalarda Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından hazırlanan talimatlarda yer verilmeyen konularla ilgili UMB OYUN KURALLARI temel alınarak değerlendirilecektir.

          YÜRÜRLÜK İLGA

          Teknik kurul gerekli olduğu hallerde talimatla ilgili değişiklik yapabilecek ve değişiklikleri ilan edecektir.

          Bu Talimat, 2016 yılı Büyükler 3 BANT Şampiyonaları için geçerli tek talimattır. Bu Talimatta değişiklik yapma yetkisi sadece T.B.F’na aittir.