CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

2015 YILI ÜÇ BANT 1. ETAP MÜSABAKA TALİMATI

Federasyonumuzun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Bilardo Şampiyonası, 1. Etap müsabakaları 9-17 Şubat 2015 tarihleri arasında Antalya Majesty Mirage Park Otelinde Büyükler, Bayanlar, Gençler kategorilerinde yapılacaktır.

Haber tarihi: 17 January 2015 Saturday
Bu Haberi Paylaşın


1. ETAP MÜSABAKA TALİMATI
            Federasyonumuzun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Bilardo Şampiyonası, 1. Etap müsabakaları 9-17 Şubat 2015 tarihleri arasında Antalya Majesty Mirage Park Otelinde Büyükler, Bayanlar, Gençler kategorilerinde yapılacaktır.
            İlgili otel ile fiyatlar konusunda her şey dahil 2 kişilik oda tek kişi 65 TL, Tek kişilik oda 100 TL olacak şekilde anlaşma yapılmıştır.
            Otel hakkında ayrıntılı bilgi: http://www.majesty.com.tr/tr/majesty-mirage-park-resort/konaklama
            Turnuvaya katılacak sporcular; yasal izinlerini bağlı bulundukları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden alacaklardır.
            1.ETAP BÜYÜKLER TURNUVASI             
            2014 yılı Türkiye Genel Klasmanının ilk 4 sporcusu ve  T.B.F. Wild Card’ı sahibi bir sporcu,                                           2014 yılını genel klasmanda 5 - 16 arasında tamamlayan  12 sporcu,                                                           Sıralamada 17 – 48  arasında yer alan 32 sporcu,
            İl birincilikleri kontentajınından gelecek  olan 260 sporcu ,
            2013 1.Lig müsabakalarında veya 2014 Yükselme Liginde oynamış ya da İl seçmelerine girmiş ama kontenjana girememiş sporcularımızdan 443 kişinin katılımıyla yapılacaktır.         

            Müsabakalar 752 sporcu katılımı ile gerçekleşecektir. 2014 yılının en iyi 48 sporcusu, T.B.F. kararıyla wild card sahibi ya da sahipleri ve 1. Lig ya da Yükselme Ligi oynamış olan sporcularımız il birinciliklerine katılmadan 1. Etap müsabakalarına katılabileceklerdir.

            Birinci etap müsabakalarında bir önceki yıl olduğu gibi genel klasmanda ilk 32 de yer alan sporcular giriş ücreti vermeden turnuvaya iştirak edeceklerdir. İl seçmesi oynayarak başarılı olup il kontenjanına girenler, 2013 yılında 1. Lig ya da 2014 yılında Yükselme Ligi oynayanlar ve 2014 klasmanında 33. – 48. sırada tamamlayanlar turnuvaya 40 TL ödeyerek,  açık kontenjandan katılanlar ise turnuvaya 70 TL ödeyerek katılabileceklerdir.
            1. Turda; oluşturulan turnuva katılım sıralamasına göre listenin son 414 kişisi Z Sistemine göre 3’erli 138 grup oluşturacaktır.  Gruplarında birinci olan sporcular bir üst tura çıkacaktır. Bu grup müsabakaları tek devreli olarak ve 30 sayı üzerinden oynanacaktır. 1. Tur da 50 isteka sınırlaması kullanılacaktır.            2. Turda gruplarında birinci olan 138 sporcuya turnuva başlangıç sıralamasında bekleyen sporculardan sondan başlayarak 241 sporcu eklenerek 378 kişiye ulaşılır ve 378 sporcu 3’erli 126 grup oluşturur. Gruplarında birinci olan sporcular bir üst tura çıkar. Bu grup müsabakaları tek devreli olarak ve 30 sayı  üzerinden yapılacaktır. 2. Tur da 50 isteka sınırlaması kullanılacaktır.           
            3. Turda gruplarında birinci olan 126 sporcuya turnuva başlangıç sıralamasında bekleyen sporculardan sondan başlayarak 81 sporcu eklenerek 207 kişiye ulaşılır ve 207 sporcu  3’erli 69 grup oluşturur. Gruplarında birinci olan sporcular bir üst tura çıkar. Bu grup müsabakaları tek devreli olarak ve 30 sayı  üzerinden yapılacaktır.
            4. Turda gruplarında birinci olan 69 sporcuya bekleyen 12 sporcu (2014 klasmanında 5 - 16 arasında yer alanlar) ilave edilerek 81 sporcu 3‘erli 27 grup oluştururlar. Bu grup müsabakaları tek devreli olarak ve 40 sayı  üzerinden yapılacaktır.
            Tüm grup  maçları sırasıyla; 2. – 3.  /  1. – ilk maçın mağlubu  /  1. – ilk maçın galibi şeklinde yapılacaktır.

Final Grubunda Gruplarında birinci olan 27 sporcu, bekleyen 5 sporcu (4 sporcu Dinamik Türkiye Klasmanından ve bir sporcu T.B.F. wild Card’ı)  ile birleşerek 32 kişilik final turnuvasını merdiven sistemiyle  oynayarak turnuvayı sonlandırırlar. 32 kişilik final turnuvası müsabakaları  40 sayı  üzerinden yapılacaktır.   
            Grup maçlarında son isteka hakkı kullanılır Galibiyet alan sporcuya 2 (İki), Mağlubiyet alan sporcuya 0 (Sıfır) puan verilir ve beraberlik halinde sporcular 1 (Bir) puan alırlar. Final grubu müsabakalarda son isteka hakkı kullanılacaktır. Beraberlik halinde maçın sonucu penaltı atışları ile belirlenecektir.
            GENÇLER ve BAYANLAR
            Gençler ve bayanlar kategorisinde yarışacak olan sporcular da belirtilen tarihler arasında başvurularını yapacaklar, gençler ve bayanlar kategorisinde yarışan sporculardan katılım ücreti alınmayacaktır. Gençler ve bayanlar kategorisinde müsabakaların gün saat ve turnuva sistemi katılım sayısı belli olduktan sonra açıklanacaktır.
            HÜKMEN SONUÇLANAN MÜSABAKALAR
            a) Gruplarında ilk maçına çıkmayan sporcunun rakipleri aralarında iki maç yaparlar.                  b) Grupta bir sporcu ilk maçını oynar, diğer maçına çıkmaz ise rakibi lehine hükmen galibiyet ve 2 puan verilir. Grup 3 sporcu üzerinden değerlendirilir. Maça çıkmayan sporcu teknik puan ve averaj verileri ne olursa olsun grubu sonuncu olarak tamamlar.                                                                                                                c) Grupta 2 sporcu sahaya çıkmazsa tek kalan sporcu her iki maçtan 2 puan alır ve 4 puan ve 0(sıfır) ortalama ile listedeki yerini alır.                                                                                                                            d) Grupta 3 sporcu da gelmez ise diğer grup ikincilerinden sıralama kriterleri en iyi olan bir üst tura çıkartılır.
            CEZA:  Ceza puanı uygulaması hükmen mağlubiyetlerde veya kabul gören yazılı bir mazeret bildirmeden maça çıkmama durumlarında gruptaki sıralamasının hakettiği puan kadar eksi puanla cezalandırılırmasi şeklinde uygulanır.
            PUAN: Tüm Etap müsabakaları sonunda derecelere şu şekilde puan verilecektir.
            1.............80 Puan 
            2.............54 Puan
            3.- 4........38 Puan
            5.- 8........26 Puan
            9.- 16......16 Puan 
            17.- 32......8 Puan
            4. Tur  gruplarında grup 2. leri 5 Puan
            4. Tur  gruplarında grup 3. leri 4 Puan
            3. Tur  gruplarında grup 2. leri 3 Puan
            3. Tur  gruplarında grup 3. leri 2 Puan                                                                                             2. Tur  gruplarında grup 2. leri ve 3. leri 1 Puan                                                                                                                            
            1. Tur  gruplarında grup 2. leri ve 3. leri 1 Puan
                                                                                                                  
            Ferdi Yarışmalar Talimatının tüm hükümleri tüm müsabakalarda uygulanacaktır. (Lisans, Kıyafet, Reklam vs. gibi tüm hükümler).
            SIRALAMA KRİTERLERİ                                                                                                                                       Gruplarda PUAN (MP) ,GENEL ORTALAMA, EN YÜKSEK 1.SERİ, EN YÜKSEK 2.SERİ, EN YÜKSEK ORTALAMA, KURA sırasıyla değerlendirilecektir.                                                                                                                       Genel Klasmanda ise yukarıdaki kriterler göz önüne alınarak gruplarda elenen sporcular elendikleri turdaki verilerine göre sıralanacak fakat önceki turdaki verileri de genel klasmana taşınacaktır. Ana Turnuvadaki sporcular ise sadece ana turnuvadaki verilerine göre değerlendirilecek ve ana turnuvadaki tüm verilerine göre sıralanacaklardır.
            LİSANS: Sporcu Lisansları Federasyonun resmi internet sitesi üzerinden yapıldığından ibraz edilmeyecektir. Ancak istenildiğinde T.C. Kimlik numarası ve güncel resmin bulunduğu bir resmi kimlik belgesi veya lisans ibraz etmek zorunludur.
            KIYAFET: Sporcu kıyafetleri, siyah kumaş pantolon - siyah kemer – siyah ayakkabı veya siyah spor ayakkabı (Ayakkabı siyah tek renk olmalı ve ayakkabının hiçbir yerinde başka renk bulunmamalıdır.) – siyah çorap – tek renk uzun veya kısa kollu polo yaka T-short şeklinde olacaktır.
            REKLAM: Sporcular, T-Short üzerinde sadece iki göğüs kısmında ve kollarında veya omuzayakın bölgelerinde, U.M.B. Kurallarına uyarak ( Max. 80 mm2) reklam taşıyabilirler.
            KURALLAR: Üç Bant Ferdi Türkiye Şampiyonalarında U.M.B. Kuralları geçerlidir.
            TİME-OUT: Time-Out uygulaması her maç için 2 kez olup istenildiği zaman ayrı ayrı veya aynı vuruş içerisinde kullanılabilir. Penaltı vuruşlarına geçildiğinde Time-Out hakkı olan sporcu hakkını kullanıp kullanmamakta serbesttir. Time-out hakkını tamamlamış sporcular için penaltı vuruşlarında ek time-out hakkı verilmez.        
            ISINMA: Maça başlamadan önce her sporcunun 5 er dakika ısınma hakkı vardır. Isınma sürelerinde her iki sporcuda önemli bir mazeret olmadığı takdirde masada hazır bulunmak zorundadır. Rakip ısınırken masa terk edilemez. Maç Anonsu sonrası 15 dakika içerisinde sahaya çıkmayan sporcu hükmen mağlup edilecektir.
            MOLA: Müsabaka bitiş sayısının yarısına ulaşıldığı vuruş sırasının sonunda veya yarısının geçildiği vuruş sırası sonunda mola kullanılması mecburidir. Müsabakalarda mola süreleri 5 dakikadır.
            İTİRAZLAR: Her türlü itirazlar 200TL mukabilinde yapılacak olup, itirazın teyidi nispetinde bu ücret Federasyona gelir kaydedilecektir. İtiraz haklı görülürse, yatırılan ücret itiraz sahibine iade edilecektir.
            ÖDÜL: Dereceye giren sporculara kupa ve madalya verilecektir.
            MALİ HÜKÜMLÜKLER: Sporcular harcırahlarını GSGM. 07.06.2007 tarih ve 2461 sayılı genelgenin 5. maddesi C bendi doğrultusunda, bağlı oldukları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri’nin bütçe imkânları dâhilinde alabileceklerdir.
            Ayrıca tüm kategorilerde yüksek seri ödülleri geçerli olacaktır.
            DİĞER HÜKÜMLER
            3 Bant disiplininde gerçekleştirilecek tüm müsabakalarda Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından hazırlanan talimatlarda yer verilmeyen konularla ilgili UMB OYUN KURALLARI temel alınarak değerlendirilecektir.
            YÜRÜRLÜK İLGA
            Teknik kurul gerekli olduğu hallerde talimatla ilgili değişiklik yapabilecek, değişiklikleri turnuva salonunda ilan edecektir.
            Bu Talimat, 2015 yılı 1. Etap Ferdi 3 BANT Şampiyonası için geçerli tek talimattır.
            Bu Talimatta değişiklik yapma yetkisi sadece T.B.F’na aittir.
 

1. Etap Müsabaka Talimat  (Boyut: 0.04 MB)