CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

2014 Yılı Faaliyetler hakkında

2014 yılında yapılacak faaliyetlerimiz ve tarihleri aşağıda özet olarak belirtilmiştir. Ayrıca sitemizde sağ taraftaki Faaliyet Takvimi kısmından tüm faaliyetleri görebilirsiniz.

Haber tarihi: 02 June 2014 Monday
Bu Haberi Paylaşın

Geçtiğimiz hafta yapılan Avrupa Kulüpler Şampiyonası'ndan sonra yaz mevsimine girmemiz,  Ramazan ayı ve tüm sporcuların tatil planları dolayısıyla Türkiye şampiyonası etaplarımız Eylül ayında başlayacaktır.

2. Etap Türkiye Şampiyonası Eylül ayının 2. yarısından sonra ( Porto Dünya Kupasının sonrasında) düzenlenecektir.

3. Etap müsabakalarının Kasım ayı içerisinde , final etabının ise Aralık ayında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Gençler ve Bayanlar 3 Bant müsabakaları, daha önceki yıllarda olduğu gibi 2014 yılında da bu etaplar ile birlikte yapılacaktır.

Bu şampiyonalardan ayrı olarak 2014 yılında bir Türkiye Pool Şampiyonası ve bir Türkiye Artistik Şampiyonası da organize edilecektir .

2015 yılında ise yepyeni bir turnuva sistemi ile etaplarımızı düzenlemeyi düşünüyoruz. Dünya Şampiyonalarında kullanılan turnuva sistemini önümüzdeki yıl ülkemizde de uygulamayı planlıyoruz. Bununla ilgili altyapı çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda ilerleyen aylarda ayrıntılı bilgileri sizlere duyuracağız.

Resmi turnuvalar haricinde bölgesel özel turnuvalar daha kaliteli şekilde devam edecektir. Bunun yanında ilerleyen zamanda ödüllü açık özel Türkiye Şampiyonaları düzenlemeyi düşünmekteyiz.

Başarılı sporcuların ödüllendirilmesi ve ilk 32' ye giren sporcuların harcırahlarının ödenmesi konusunda gereken planlama da yapılmaktadır.

NTV SPOR ile çok ciddi bir işbirliği içerisine girmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek ayrıntıları konuşmuş olacağız. Yurtiçi ve yurtdışı tüm maçlarımızın canlı yayınları konusunda uzun soluklu bir anlaşma imzalama süreci içerisindeyiz.

Bu nedenle şampiyonaların yapılacağı şehirleri şu an için netleştiremiyoruz. Konuyla ilgili görüşmelerimiz devam etmekte olup ayrıntılı bilgi Temmuz ayı içerisinde sizlere duyurulacaktır.

Yeni yönetimimizin siz değerli bilardo dostları ve sporcularının beklentilerinin farkında olduğunu, sizlere bir kez daha hatırlatmak isteriz. Gelecek günlerin Türk Bilardosu adına çok olumlu gelişmelere sahne olacağına inanıyoruz.

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım...

Ersan Ercan
Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı