CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

2014 Türkiye POOL Şampiyonası Antalya Etabı sonuçlandı

2014 yılı Türkiye POOL Şampiyonası Erkekler- Bayanlar ve Gençler katagorilerinde Antalya' da Falcon Otel' de yapıldı.

Haber tarihi: 20 November 2014 Thursday
Bu Haberi Paylaşın

2014 Türkiye Şampiyonası 1.Etap tamamlandı

CepBilDer ve Bilardo Federasyonumuzun ortak çalışması neticesinde 6-9 Kasım tarihlerinde zorlu geçen bir Türkiye Şampiyonasını arkamızda bıraktık. Pek çok açıdan ilklerin yaşandığı turnuvamızda Erkekler,Bayanlar 2 branşta (8 Top,10 Top) mücadele ederken Gençler sadece 8 Top’ta yarıştılar. Erkeklerin 80, Bayanlar ve gençler 11′er sporcu ile turnuvaya iştirak ettiler, toplamda 102 sporcunun katılımı ile tamamlanan organizasyonun ardından sıralamalar şu şekilde belirlendi.
Erkeklerde;
8 Top şampiyonu, finalde Sami Erkan Köylü’yü yenen Antalya ili sporcumuz Mehmet Bakıcı olurken, 10 Top’ta ise şampiyonluğu kazanan isim Tolga Yükselir’i finalde yenen İstanbul ili sporcusu Murat Teker oldu. Genel Klasmanda ise ilk 4 şu şekilde belirlendi.

1.Sami Erkan Köylü
2.Mehmet Bakıcı
3.Murat Teker
4.Tolga Yükselir

Bayanlarda;
8 ve 10 Top’ta her iki finalde’de sinem Kökten’i mağlup eden Eylül Kibaroğlu şampiyon olurken, Sinem Kökten 2.likle turnuvayı tamamladı.
6 Kasım Perşembe sabah 09:00′da başlayan turnuva, yoğun şekilde geçen maç programı sonrasında 9 Kasım Pazar akşamı 21:00′de son buldu.

Bayanlarda genel klasmanda ilk 4 sporcu:

1.Eylül Kibaroğlu
2.Sinem Kökten
3.Aygen Berk
4.İrem Öç

Gençlerin ilk defa büyükleri ile aynı organizasyon çatısında yaptıkları mücadeleyi Samet Değirmenci 1.likle tamamlarken, İbrahim Vatansever 2. olarak tamamladı.

Gençler ilk 4:

1.Samet Değirmenci
2.İbrahim Vatansever
3.Arda Baykara
4.Uğur Altıntaş

8 Adet platin masa üzerinde yapılan mücadelelerde masalar büyük beğeni toplarken, kullanılan toplar (aramith procup) ve çuha(simones 860 Tournament Blue) ile yıllardır özlemini duyduğumuz bir bütünlüğü yakaladık malzeme olarak. Işıklandırma çözümü olarak düşünülen yöntem bu turnuva için başarılı olmamasına rağmen salonun kendi ışıklandırması oyuncular tarafından kabul görecek seviyede olması turnuvanın yapılabilmesi açısından organizasyonu rahatlatan nokta oldu. Ayrıca ilk defa bu turnuvada uyguladığımız canlı skor uygulaması tüm oyuncular ve maçları takip eden seyirciler açısından büyük beğeni aldı. Sonraki organizasyonlarda oyuncu sayımızın artması ile birlikte masa sayımızında artması Platin bilardo fabrikasının katkıları ile birlikte mümkün olacaktır diye düşünüyoruz.

İlk defa turnuvamıza katılan Antalya sporcusu Orkun Demir büyük bir çıkış göstererek ilk 16 arasına girmeyi başarırken tüm sporcularında haklı takdirini kazandı.

32 tek eleme final grubunda ilk maçında, 8 topta şampiyon olan Mehmet Bakıcı’nın son zamanlarda ismini daha sık duymaya başladığımız Soner Parlar’a 7-6 kaybederek turnuvaya erken veda eden isim olurken yine 8 Top’ta 32 final grubu ilk maçında Enver Gökduman’a karşı 6-2 mağlup olan turnuvanın favori isimlerinden Selim Sözen bizi şaşırtan diğer isim oldu. Keza uzun yıllardır milli takımımızda bizi temsil eden Onur Yıldırım ne yazıkki her iki turnuvadada 32 final grubu ilk tur maçında kaybederek genel klasmanda ilk 16 ya giremeyerek hepimizin şaşırtan bir diğer isim oldu. Onur’un 2015 senesinde yeni ıstakası ile birlikte eski performansından bile daha iyi seviyede sahalara dönmesini bekliyoruz, belkide böyle bir ara Onur’a çok iyi gelecektir bunu hepbirlikte görücez. Keza geçen seneyi açık ara şampiyonlukla tamamlayan ve yıl içerisindeki turnuvalarda çeşitli şampiyonluklar kazanan Saki Kanatlar bu turnuvada kürsüye çıkamazken etap sonrası oluşan genel klasmanı 9.lukla tamamlarken Final etabı için şimdiden hazırlıklara başlamış olabileceğini düşünüyorum. Bu arada Ankara sporcumuz Baran Yıldırım, 10 Top’ta ilk 4′e girmeyi başararak tüm bakışları üzerine çevirdi, sonraki turnuvalar içinde bir isim yapmak için önemli bir adım atmış oldu.

Bayanlarda ise Eylül ve Sinem’in dominantlığı devam ederken bu zirveyi zorlayan yeni isimleride aramızda görmek bizleri ümitlendirdi rekabetin büyümesi açısından. Tecrübeli isim Aygen Berk bu zirveyi zorlarken, yakından takiip ettiğim İrem Öç’ün isminide hırsı ve çalışma azmi sayesinde ileride daha sık duyacağımızı düşünüyoruz.

Gençlerde ise yeni bir yetenek doğarken, gençlerin kendi içlerinde yaptığı mücadele ağabeyleri ve ablaları tarafından büyük bir sevgi ve saygı ile takip edildi. Samet Değirmenci’nin adını ilk defa Saki’den duymuştum, bizim semtte Samet diye bir genç var, yetenekleri ve oyuncu gücü ile bu turnuvanın ve gelecekteki turnuvaların favori ismi olabileceğinden bahsederken Saki’nin tecrübesine ve oyun bilgisine güvenerek heyecanlanmıştım. İlk defa Kıbrıs’ta izleme fırsatı bulduğum Samet gerçekten ilerisi için kendi adıma bir umut ışığı oluşturdu. Samet’in yanı sıra aynı semtten arkadaşı Arda Baykara, arkadaşımız İlhan Vatansever’in oğlu İbrahim Vatansever, Uğur Altıntaş ve Murat Teker’in yetenekli öğrencisi Eren Gürgöze gözüme çarpan isimler olurken Aygen’in getirmiş olduğu ve ismini saydığım arkadaşlara nazaran ilk defa profesyonel oyuncuları izleme fırsatı bulan İda ve Ömer gibi isimler inanıyorum ki bizim taşıdığımız bayrağı çok daha ilerilere taşıyacak isimler olacaklar. Şunu kabul etmek gerekir ki hiçbirimiz 14 yaşında pool oynamaya başlamadık, ya üniversite ya lise belkide ilkönce 3 top oynayarak tanıştık bu sporla ve böyle bir tecrübeyi o yaşlarda hiç yaşamadık. Dolayısı ile neden olmasın diyorum, bizden de henüz geçmedi hala savaşmaya devam ediyoruz ama gerçekçi olmak gerekirse istediğimiz özlediğimiz başarı bu çocuklardan gelecek ilerleyen yıllarda. Biz misyonumuzu bu çocuklara bir kademe taşı olarak tamamlarken onlara iyi bir eğitim ve antrenörlük sağlayarak tamamlayabiliriz.

Son olarak buradan bizden desteklerini esirgemeyen yeni bilardo federasyonumuz adına Ersan Ercan’a, sponsorlarımız Platin bilardo ve Metro Turizm’e, skorboard olarak kullandığımız tabletleri kullanımımıza veren Samsung’a, Falcon Hotel’i üst yönetim ve çalışanlarına, turnuvanın gerçekleşebilmesi için büyük emek harcayan Mehmet Bakıcı ve Tolga Yükselir’e, geç saatlere kadar süren programımızda bizleri yanlız bırakmayan federasyon yetkilileri ve hakem arkadaşlarımıza, turnuvamıza katılan ve destek veren tüm sporcu arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz.

Erkekler’de ilk 16 sporcunun kaktılımı ile gerçekleşecek olan final etabında mücadele edecek tüm sporculara şimdiden başarılar dilerken final etabı ile ilgili detaylar netleştirildikten sonra yakın zamanda sitemiz üzerinden yayınlanacaktır.

Haber Fotoğrafları