CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

1. ETAP SONA ERDİ

19 Şubat- 4 Mart tarihleri arasında, toplam 14 gün boyunca süren Erkekler, Kadınlar, Gençler ve Veteranlar kategorilerinde, Üç Bant, Artistik ve Pool da dahil olmak üzere bir çok disiplin ve kategoride organize edilen Türkiye Bilardo Kupası 1. Etap müsabakaları sona erdi.

Haber tarihi: 05 March 2019 Tuesday
Bu Haberi Paylaşın

TÜRKİYE BİLARDO ŞAMPİYONASI'NIN 1. ETABI 14 GÜN SÜRDÜ

19 Şubat 4 Mart tarihleri arasında, toplam 14 gün boyunca süren Erkekler, Kadınlar, Gençler ve Veteranlar kategorilerinde, Üç Bant, Artistik ve Pool da dahil olmak üzere bir çok disiplin ve kategoride organize edilen Türkiye Bilardo Şampiyonası 1. Etap müsabakaları sona erdi. Bu sene ilk defa, her zamankinden daha farklı bir sistemle yarışılıyor. Erkekler, Türkiye Kupası ve Türkiye Şampiyonası adları altında iki farklı kategoride yarışmaya başladı. Yeni sisteme göre; Erkekler Türkiye Kupası’nda 3 etap sonunda ilk 16’ya kalan sporcular, gelecek sene,  2020 yılında Türkiye Şampiyonası’nda oynamaya hak kazanacak. 

Antalya’ya gelerek müsabakaları takip eden kişilerin arasında Dünya Snooker Federasyonu Başkanı Mubarak Al-Khayarin ve dünyanın en iyi Pool eğitmenlerinden biri olan Andreas Huber de vardı.

Türkiye Şampiyonaları, bundan 5 sene öncesine kadar 300-400 kişilik turnuvalar  halinde yapılırken,  2015’te 750 sporcu ile organize edildi. 2016’da 1172 sporcu ile Guinnesse Rekorlar Kitabı’na girildi. 2017’de 1300 sporcu ile, 2018’de 1380 sporcu ile ve bu sene sadece erkekler kategorisinde Türkiye Kupasında 1466 sporcu ile yarışıldı. Hem her sene artarak devam eden oyuncu sayılarına adapte olup, hem de oyuncuların talepleri doğrultusunda bu kadar hızlı gelişim gösterildiği için, Türkiye Bilardo Federasyonu bu sene, sporcuların tamamına yakın kısmından çok olumlu eleştiriler aldı. 

Yeni sisteme göre; Erkekler Türkiye Kupası’nda 3 etap sonunda ilk 16’ya kalan sporcular, 2020 yılındaki Türkiye Şampiyonası’nda oynamaya hak kazanacak. 

Üç Bant disiplininde; erkekler, kadınlar, gençler ve veteranlar olmak üzere 4 kategoride yarışıldı. Üç Bant erkeklerde İbrahim Hayri Altuntaşlar, kadınlarda Güzin Müjde Karakaşlı, gençlerde Doğukan Çorbacı, veteranlarda ise İbrahim Çetin şampiyon oldu.

Aynı otelde gerçekleştirilen Türkiye Pool Şampiyonası ise U17, U19, U23, kadınlar, erkekler ve veteranlar kategorilerinde düzenlendi. Pool Bilardo U17’de Efe Dere, U19’da Erencan Gökçen, U23’de Samet Değirmenci, kadınlarda Eylül Kibaroğlu, erkeklerde Onur Yıldırım, veteranlarda da Raşit Saylam 1.lik kürsüsüne çıktı.

Aynı otelde iki hafta öncesinde düzenlenmiş olan Üç Bant Dünya Kupası’da dahil olmak üzere toplam 21 günde 2000’e yakın sporcu 6 farklı disiplinde 4000’e yakın maç yaptılar.  Ve her bir maç, saatinden masa numarasına kadar belirlenip, oyunculara SMS ile önceden bildirildi.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Sayın Ersan Ercan, seremonideki konuşmasında bu kadar düzenli ve güzel işleyen sistemin oluşturulmasında emeği geçen Yönetim Kurulu Üyelerine, Teknik Kurul Başkanı Sayın Halim Doruk’a, Teknik Kurul Üyesi Harun Yağıcı’ya, MHK Başkanı Sayın Selçuk Atmaca’ya MHK üyeleri ve hakemlere, tüm federasyon personeline, organizasyon sponsorlarına, bilardo.com.tr ailesine ve tüm sporcu arkadaşlarına teşekkürlerini iletti. 

Son derece keyifli ve heyecanlı müsabakaların oynandığı organizasyonda dereceye giren sporcularımız disiplin ve kategorilerine göre;

 
Üç Bant Türkiye Kupası Erkekler:

1.İbrahim Hayri Altuntaşlar
2.İbrahim Erciyes
3.Volkan Çimentepe
3.Sarp Kaya
 
Üç Bant - Kadınlar :
1.Güzin Müjde Karakaşlı
2.Ayşegül Fendi
3.Gülşen Değener
3.Arzu Gök
 
Üç Bant Gençler:

1.Doğukan Çorbacı
2.Muhammed Mustafa Kılıç
3.Denizcan Akkoca
3.Mustafa Şefik

 Üç Bant Veteranlar:
1.İbrahim Çetin
2. Kadir Bayar
3.Zeki Çakal
3.Feridun Küllük

Pool Bilardo - U/17 :
1.Efe Dere
2.Abdulvahap Oğuzhan Atabey
3.Deniz Gedikoğlu
3.Emir Akdağ 

Pool Bilardo - U/19 :
1.Erencan Gökçen
2.Sinan Çoban
3.Macit Yüzer
3.Serhat Kunduzcu

Pool Bilardo - U/23 :
1.Samet Değirmenci
2.Furkan Şahin
3.İbrahim Vatansever
3.Koray Yüksel

Pool Bilardo - Kadınlar :
1.Eylül Kibaroğlu
2.Sinem Kökten Güleç
3.Ayça Ağbaba
3.Hilal Pekdemir

Pool Bilardo - Veteranlar :
1.Raşit Saylam
2.Bircan Çakır
3.Cem Uçluok
3.Ceyhun Can

Pool Bilardo - Erkekler :
1.Onur Yıldırım
2.Ferdi Özdemir
3.Emre Çelik
3.Samet Değirmenci

Artistik Bilardo: 
1.Barış Cin
2.Emrah Taç
3.Mehmet Sezer
3.Tunçay Gülay

 

Haber Fotoğrafları