CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

2017 BÜYÜKLER 3 BANT ŞAMPİYONALARI HAKKINDA

2017 Büyükler 3 Bant Bilardo Şampiyonası Etapları hakkında yeni düzenlemeler getirilmiştir.

Haber tarihi: 26 December 2016 Monday
Bu Haberi Paylaşın

               2017 Yılı Büyükler 3 Bant Şampiyonaları ile ilgili yeni düzenlemeler getirilmiştir.

           
        ****   İlk 2 etap;  2016 yılında olduğu gibi açık katılımlı (Open) yapılacak olup turnuvanın yapılacağı alan, gün sayısı vs. gibi durumlar nedeni ile federasyon tarafından katılım belirli bir sayıda sınırlandırılabilecektir.
               3. Etap: 338 Sporcu katılımı ile yapılacak olup Dinamik Genel Klasmanda ilk 134 sırayı alan sporcular ile Eylül ayında yapılacak olan il şampiyonası kontenjan turnuvalarında illerinde federasyon tarafından belirlenecek sıralamaya giren sporcular katılacaktır.
               4. Etap: 32 Sporcu ile yapılacak olup 2017 yılı ilk 3 etap sonucunda alınan puanlarla (Türkiye Genel Klasmanı) ilk 32 sırada yer alan sporcular katılabilecektir.               
          
        ****  Tüm turlarda grup birincilerinin yanısıra, grup ikincilerinden sıralama kriterleri en iyi olan kalifikasyon turunda 2, diğer turlarda 4 sporcu bir üst tura yükselecektir. Üst turda mücadele edecek sporculardan önceki tur tamamlanmadan mazeret bildirerek katılamayacak sporcu olması durumunda grup ikincisi olup tur atlayamayan sporculardan sıralama kriterleri en iyi olanlar sırasıyla bir üst tura yükseleceklerdir.

        ****  Grup müsabakaları ve eleme müsabakaları dâhil tüm müsabakalarda son ıstaka uygulaması kaldırılmıştır. Hiçbir maç beraberlik ile sonuçlanmayacak, maç bitiş sayısına herhangi bir sporcu ulaştığında maç sona erecektir. Yalnızca ıstaka sınırlaması getirilen turlarda açılışı yapan sporcu maç bitiş sayısına ulaşamaz ise diğer sporcu kalan pozisyondan devam etmek koşulu ile maç bitiş sayısına ulaşabilecek şekilde son ıstaka hakkı kullanacak, eşitlik olması durumunda maçın galibi penaltı atışları ile belirlenecektir.

      ****   Z Sistemi:Tur atlayan sporcular sıralandığında turu 1. olarak tamamlayan sporcu sonraki turda en alt gruba yerleşecek ve sistem bu mantıkla devam edecektir. Detayları aşağıdaki dosyada belirtilmiştir. 

      ****    İlk 3 Etap müsabakaları sonunda Dinamik Genel Klasmanda ve Türkiye Genel Klasmanında 1. olan sporcu 120 puan alacaktır. tüm puanlama sistemi aşağıdaki dosyada belirtilmiştir.
   .
      ****    Final Etabında ise;  2017 Türkiye Genel Klasmanı (yani milli takım seçme klasmanı) ve Dinamik Genel Klasman için farklı puanlamalar yapılacak olup tüm detaylar yine aşağıdaki dosyada belirtilmiştir.
 
       ****   İl Şampiyonaları
                İl Şampiyona sayısı sene içinde 2'ye çıkarılmıştır. İller derecelendirme kriterlerine göre 5 gruba ayrılacak ve sporcuların Ocak ve Eylül ayları içerisinde yapılacak il şampiyonası puanları aşağıdaki dosyada belirtilen tabloya göre uygulanacaktır. 
            
       ****   Mola kullanılması mecburiyeti kaldırılmıştır. Sporcuların her ikisi ve hakemin mola kullanmak istememesi halinde mola kullanılmayabilecektir.

       ****    BAŞVURULAR : Bilardo Federasyonumuzun resmi sitesi  (www.bilardo.gov.tr)  Resmi Gazete statüsündedir. Bu nedenle Tüm sporcular Türkiye Bilardo Federasyonu resmi web sitesini sürekli takip etmek ve belirtilen koşullara uymak ile yükümlüdürler. Müsabakalara başvurular, reglamanda açıklanacak süreler içerisinde www.bilardo.gov.tr adresinden  yapılacak ve 2017 yılında yapılacak tüm etaplarda açıklanan süreler dışında hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir.

                Tüm Detaylar için aşağıdaki dosyayı inceleyiniz.               


 

2017 Büyükler 3 Bant Şampiyonaları (Güncelleme: 04.02.2017 Saat:16.00))  (Boyut: 0.33 MB)